Biodiesel din alge marine

Biodiesel din alge marine


Biodiesel din alge marine

Biodiesel-ul pare a fi unul din combustibilii viitorului, in principal datorita abundentei resurselor prime naturale din care se poate produce. In acest context nu ne mira faptul ca biodiesel-ul se poate produce mai nou si din alge marine.

Cel mai mare avantaj al algelor este ca se poate obtine de 30 de ori mai mult biodiesel pe hactar decat din porumb sau soia. Cuplat cu faptul ca algele cresc in apa sarata (cea mai abundenta substanta pe Pamant) incepem sa intelegem de ce algele marine pot deveni o alternativa la petrol.

Biodiesel-ul obtinut din alge necesita un proces de fabricatie cu emisie scazuta de CO2, foloseste resurse usor regenerabile si este compatibil cu motoarele actuale si infrastructura de distributie.

Singurul dezavantaj este ca algele trebuie crescute in incaperi inchise, pentru a reduce riscul contaminarii bacteorologice cauzata de razele soarelui. Acest lucru se traduce prin nevoia de spatii mai mari, echipament suplimentar si supraveghere mai atenta.

Pana in clipa de fata exista deja cateva companii care cerceteaza biodiesel-ul obtinut din alge marine, una dintre acestea, Solazyme, demonstrand deja viabilitatea ideii cu un prototip de Mercedes C320 alimentat cu biodiesel din alge marine.

Sursa: Inhabitat

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 1 comentariu la 'Biodiesel din alge marine' »

  1. sunt foarte interesante articolele si mi-ar place sa le pot printa, vreau sa le prezint copiilor la scoala,sunt profesoara de ed. tehnologica si vreau sa promovez tehnologia printre tineri.
    ASI DORI PAGINA PRINTABILA. multzumesc anticipat.