Petrolul la 135 dolari pe baril

Petrolul la 135 dolari pe baril


Petrolul la 135 dolari pe baril

Americanii sunt din ce in ce mai panicati. Benzina a trecut si la ei de pretul de un dolar litrul. Mari companii precum GM, vestite pentru tancurile lor de masini cu motoare de nspe litri, merg in pierdere si pierd in fata modernismului reprezentat de Toyota.

La noi benzina e de mult peste un euro. Si nu se va ieftini, nu, din contra. Acum foarte putin arabii jubilau cand pretul barilului de petrol depasea 100 de dolari. Uite ca acum a depasit 135. Lasa ca nu mai jubileaza ei mult… Pana la sfarsitul anului voi la cat credeti ca va ajunge? Eu as paria ca trece de 170.

Cu ce ne afecteaza pe noi scumpirea petrolului? Pai, produce scumpiri in lant, determina o cantitate tot mai mare cereale sa ia drumul biocombustibililor si provoaca astfel o criza alimentare mondiala, etc. Mai gasim o gramada de motive. Insa nu acesta ne e scopul, ci a gasi o solutie. Petrolul oricum va fi gata in cateva zeci de ani. Si apoi ce facem? Revenim la carul cu boi?

Sau poate ar trebui sa ne vina mintea la cap si sa ne gandim la alte solutii: automobile hibride, cu hidrogen, combustibili produsi din biomasa (dar nu din cereale) si multe altele. Voi ce credeti? Unde vedeti pretul barilului peste 10 ani? Si ce se va intampla peste 50 de ani, cand rezervele de petrol se vor epuiza?

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Petrolul la 135 dolari pe baril' »

  1. sugeti pula cat e in pizda