Eu am plantat. Va spun si ce

Eu am plantat. Va spun si ce


Eu am plantat. Va spun si ce

In spiritul articolelor despre paduri si copaci de aici si aici, azi ma gandeam sa va povestesc cate ceva despre copacii plantati de mine.

Recunosc, nu am fost la actiunile voluntare de plantare in masa a puietilor, spre rusinea mea. Nu inca. Insa am plantat destui copacei. Asta se petrecea cand eram mic. Bunicul meu iubea sa aiba cat mai multi pomi fructiferi in gradina: visini, ciresi, piersici, zarzari, meri, peri, pruni. Nu prea conta de care erau, important era sa fie. iar eu copilarind la bunici pana pe la 6 ani, devenisem si eu mare iubitor de pomi. Astfel se face ca de fiecare data cand planta unul nou, participam si eu.

Astfel, pot spune ca am plantat vreo 15 cel putin, impreuna cu bunicul. Unii s-au uscat, altii sunt verzi si acum. Dar cel mai important e un visin pe care l-am plantat chiar de ziua mea si care s-a prins si e mare acum. Si face cele mai bune visine pe care le puteti manca (a fost altoit ulterior :)). In fiecare primavara incerc sa ajung la tara pentru a vedea visinul. E oarecum special, imi aminteste de copilarie si de bunicul.

Pe viitor voi merge si la plantat in masa, ca voluntar. Promit. Deocamdata raman cu cei plantati de mic…

Dar voi, voi ati plantat copaci? Daca locuiti la curte, va incurajati copiii sa va ajute la plantat? Credeti-ma, impactul produs asupra lor va fi unul major si va vor multumi mai tarziu! Zic eu.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

  Exista 4 comentarii la 'Eu am plantat. Va spun si ce' »

  1. ce stire ii asta, ba voi ati inebunit???( scuze de expresie) bagati despre energii alternative, masini ecologice, inventii, din astea. Chiar nu ma intereseaza stirea asta!!

   PS. asta ii ultimul meu comentariu si ultima vizita daca nu o sa va indreptati in privinta articolelor

  2. Ana te rog frumos hai sa fim politicosi in vorbire totusi stiu e unsite despre energie dar eram la gradina , omul isi exprima si el parerea de nul lasi , da plantatul e buc si cu satisfactii cand vezi pomul plantat de tine care iti aduce roade acum , Domnule Andrei sa facem o oarecare diferentza intre pomi si cpaci unii sunt roditori fructiferi iar altzii nu , da aia care rodesc fac fructe adica consuma oxigen mai mult decat cealalta categorie , poate nu te supar dar cred ca aici era vorba mai mult de acele plante sa zic eco care curatza planeta de mizerie , tu ai vb de plante care consuma oxigen , deci cam diferit dupa parerea mea oricum e bine totusi daca am merge sa plantam nu conteaza ce numai sa fie mai verde , anul asta 2009 am plantat cam 35 , 40 de salcami din care sau prins cam 25 , oricum destul de imbucurator , la anul am sa mai bag daca am timp . as vrea sa facem o tzara mai verde mai curata mai eco dar nu numai prin impadurire ci si prin economisere de energie electrica termica etc,

  3. Ana… suferi de orgoliu marit sau de prostie? Daca erai hacker ai fi vazut numai computere in fata ochilor? Despre alimentatia unui hacker nu ai fi discutat? Despre pozitia corecta de sezut si scaunul / biroul ergonomic necesar unui hacker nu ai fi discutat niciodata? Numai calul vede intr-o singura directie…sau ma rog, iapa.

  4. cu respect domnule PP , sunt de aceeasi parere ,referitor la prostie ,da vezi tu la cata prostie e in tzara asta ca sa ajuns si in randul celor de SUS ,