Categoria Economisirea energiei

Economisirea energiei - articole din categoria 'Economisirea energiei'

Salvarea planetei, reducerea efectului incalzirii globale, scaderea gradului de poluare al oraselor nu incepe in laboratoarele de cercetare ci in obiceiurile oamenilor. Gesturi simple precum inchiderea luminii cand parasesti camera, oprirea televizorului, deplasarea pe distante scurte fara masina sunt obiceiuri care economisesc energia.
Primul pas pentru salvarea planetei este folosirea mai eficienta a resurselor actuale.

post thumbnail

Masina de spalat cu 90% mai economica

Ştiu că încercăm cu toţii să facem economie în ultimul timp. De aceea sigur v-ar interesa să aflaţi că în următorii ani va apărea pe piaţă un nou tip de maşină de spalat, revoluţionară, care are un consum de apă de doar 10% şi de energie de 70% faţă de maşinile de spălat economice actuale. […]

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Surse alternative de energie: generatoarele cu hamsteri

S-a descoperit o metoda de a folosi energia produsa de hamsteri atunci cand isi invartesc rotita (aplauze) . Detalii in interiorul articolului.

8 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Guma de mestecat biodegradabila pe piata din Marea Britanie

Britanicii nu se vor mai lipi de scaunele din locurile publice si nici nu-si vor mai strica costumele de twid. De astazi au guma de mestecat biodegradabila.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Cum reduci consumul de energie electrica in propria casa?

Motivul evident si probabil singurul care iti da un impuls serios sa elemini toate sursele care risipesc electricitatea este pretul mai scazut al facturii. In plus, din seria “criza economica trezeste ecologistul din tine ”, mai exista si un efect secundar: vei face o favoare planetei si vei primi o bulina alba in catalogul micilor […]

38 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra

Pe 28 martie 2009, la ora 8.30 seara, va avea loc editia a 3-a a ceea ce a devenit un eveniment la scara mondiala: “Ora Pamantului”. Si noi, romanii, participam activ.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Cel mai ieftin bec ecologic din lume ce rezista 60 de ani

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au creeat un nou tip de bec ecologic ce rezista pana la 60 de ani. Acesta costa numai 3 dolari si consuma foarte putin.

6 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

10 sfaturi practice pentru economisirea energiei

In randurile care urmeaza va voi prezenta 10 modalitati prin care puteti economisi energia casei:

10 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Casa cu cel mai redus consum de energie

Prima casa cu cel mai redus consum de energie se va construi in curtea Universitatii Politehnice. In comparatie cu un imobil standard, consumul energetic al acestei case va fi redus cu pana la 90%. Constructia acesteia va incepe in acest an.

23 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

De ce nu stiu daca mai cumpar becuri ecologice…

Experienta de mai sus e reala si m-a facut sa ma gandesc de doua ori inainte de a mai cumpara becuri ecologice. Lucrurile stau cam asa.

150 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Clientii mall-urilor pot produce energie electrica

Stiati ca doar intrand in mall-uri am putea sa ii ajutam pe proprietarii lor sa isi micsoreze factura electrica? Zic ca am putea, pentru ca tehnologia de care vom vorbi e inca experimentala si nu exista pe la noi.

3 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment