Stinge lumina in Ora Pamantului

Stinge lumina in Ora Pamantului


Stinge lumina in Ora Pamantului

Obisnuiesti sa iti faci planuri pentru sambata seara? Daca da poate sambata asta, pe 29 martie participi si tu la Ora Pamantului, 20:00 – 21:00, ora in care toti participantii la aniversare sting lumina pentru o ora. O ora nu inseamna mult intr-un an, dar pentru Pamant fiecare watt de energie economisit conteaza.

La miscarea EarthHour 2008 s-au inscris pana la ora curenta aproximativ 200.000 de persoane si 16.000 de firme. Nu este prea tarziu nici pentru tine sa participi. Si tu poti sa te inscrii aici. Daca crezi ca un singur om in plus sau in minus nu reprezinta cine stie ce calculeaza-ti emisiile de CO2 pe care le produci direct sau indirect in fiecare an.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

  Etichete:

  Exista 5 comentarii la 'Stinge lumina in Ora Pamantului' »

  1. Eu am stat cu laptopul pe baterie. Se pune? ­čÖé

  2. Si eu ma gandeam sa stau tot pe baterie. Dar a trebuit sa merg intr-un loc public care nu auzise de earth hour. Oricum, o ora in bezna dintr-o hruba de pe gabroveni nu cred ca e cea mai buna modalitate de a petrece sambata seara… ­čÖé

  3. da e buna treaba dar de ce sa economisim prin a stinge lumina o ora cand dupa aceea aprin 3 becuri cu incandescentza vreo 4 ore pe seara . mai bine cautzi alta solutzie , becuri eco sau led , cred ca ar fi mai bine de ce nu? sau stinge lumina daca nuti trebe intro camera dupa ce ai terminat treaba acolo , in baie sau bucatarie , cunosc persoana de obicei femeile pe unde merg aprind becurile si uta sa le mai stinga , alta solutzie ar fi becuri speciale cu senzori care sa detecteze miscare in respectiva camera si daca nu e nimeni sa se stinga automat intrun interval de timp foarte scurt .

  4. Eu sunt printre putinii care sunt total impotriva Orei Pamantului. Cu toate ca sunt ecologist convins si fac economii de 4000kWh pe an la locul de munca. De ce? Pai sa va explic.
   Generarea curentului electric se face in centrale gigantice, care NU RASPUND bine golului de sarcina. Randamentul majoritatii turbinelor este maxim doar in apropierea unei sarcini mecanice specifice, scazand drastic ina afara regimului respectiv. Cu alte cuvinte Ora Pamantului nu se reflecta aproape deloc in scaderea consumului de carbune, uraniu, , gaz, petrol, apa, etc. etc. O scadere de 10% a consumului de curent are ca rezultat doar 1-1.5% scaderea acestor consumuri. In schimb, probleme apar destule – crestere generala brusca a tensiunilor, factorul de putere o ia razna, frecventa trebuie compensata, pentru ca la o fluctuatie atat de masiva circuitele de compensare automata nu sunt suficient de rapide; e un cosmar.
   Mult mai mult bine ar face Pamantului o ora fara automobil, de exemplu. Doar de exemplu..caci ar fi atatea care se pot face…

  5. iar lumanarile…..scuzati-ma dar nu ma pot abtine. Puneti o mana deasupra unui bec de 100W la cca 30 cm. Apoi deasupra unei lumanari la aceeasi distanta. Comparati.