Becurile cu xenon – intrebari frecvente

Becurile cu xenon – intrebari frecvente


Becurile cu xenon – intrebari frecvente

O serie de intrebari care cu siguranta framanta pe multi doritori de faruri cu Xenon (alea albastre de te orbesc in retrovizoare) primesc acum raspunsurile asteptate.

Se pot monta pe orice masina?
Da se pot monta pe orice masina, indiferent daca farul are oglinda sau lupa. Trebuie doar ca in momentul comenzii sa specificati corect tipul de bec pe care il are masina Dvs.

Poate distruge farul?
Nu mai mult decat becul original. Becul cu xenon degaja mai putina caldura deci nu exista pericolul de a topi farul.

Pot pune “bi-xenon”?
Da se poate pune. In cazul farurilor care au bec H4 (ambele faze in acelasi bec) se comanda un kit H4 bixenon care va inlocui becurile initiale asigurand ambele faze pe xenon. Daca aveti becuri diferite pentru cele 2 faze atunci va trebui sa cumparati doua Kituri, cate unul pentru fiecare faza.

Imi consuma bateria mai repede?
Nu, becurile cu xenon consuma mai putin (35W fata de 55W in cazul becurilor normale) insa dau lumina mai multa. Doar la pornire (in primele secunde de functionare) consuma mai mult.

Sunt omologate?
Daca vreti sa va montati asa ceva, atunci NU, kiturile de conversie la xenon nu sunt omologate pentru utilizarea pe drumurile publice pentru ca nu sunt considerate echipare standard a autovehiculului. Insa politia nici nu poate sa dea amenda pentru ca nu are pregatirea necesara sa constate ce tip de bec este.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Becurile cu xenon – intrebari frecvente' »

  1. am un mitsubishi l 200 din 2009 si vreau sa-i montez xenon cu becuri h 4 ,trebuie sa gauresc farul suplimentar?becul xenon nu se fixeaza la fel ca si cel halogen?multumesc !