Masina de spalat cu 90% mai economica

Masina de spalat cu 90% mai economica


Masina de spalat cu 90% mai economica

Ştiu că încercăm cu toţii să facem economie în ultimul timp. De aceea sigur v-ar interesa să aflaţi că în următorii ani va apărea pe piaţă un nou tip de maşină de spalat, revoluţionară, care are un consum de apă de doar 10% şi de energie de 70% faţă de maşinile de spălat economice actuale. Şi nu necesită nici detergent. Sună bine nu?

Această maşină a fost inventată de cercetătorii de la Universitatea din Leeds. Ea va fi atât de economică deoarece foloseşte un alt proces tehnologic de spălare. Apa introdusă este încălzită şi transformată în vapori, care la rândul lor vor interacţiona cu o serie de granule din polimeri menite să absoarbă murdăria din rufe. La sfârşitul programului, polimerii sunt colectaţi într-un locaş prestabilit şi vor putea fi reutilizaţi pentru până la 100 de spălări.

După cum ziceam, sună bine. Inventatorii spun că maşina minune ar putea apărea pe piaţă de anul viitor. Dar să nu ne imaginăm că ea va înlocui maşinile actuale prea curând, pentru că sigur va fi scumpă şi ingredientele bunei funcţionări (polimerii) se vor găsi greu.

În plus, eu sunt un fel de “gică contra” şi nu cred că o astfel de maşină chiar face o treabă mai bună decât detergentul meu actual, lăsând rufele mai curate şi mai parfumate. Nu cred până nu văd. Voi ce părere aveţi?

Sursa: Cotidianul

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 2 comentarii la 'Masina de spalat cu 90% mai economica' »

  1. da frate ..exista si acum posibilitatea asta insa numai pentru oameni destepti !
    pentru a economisi 70% energie, puneti un panou special pe casa pentru incalzirea apei si folositi-o cu incredere ! poti face dusuri sau o poti redirectiona pe toata la masina de spalat electronica ,acum ca apa tot este adusa la 20-30 grade celsius ea nu mai are de clocit (apa este deja la un nivel ridicat),nu o mai incalzeste mult si incepe a-si face treaba masina! eu astfel procedez in momentul actual si da..am poate chiar 90% economie !

    si apropo anunturile alea google iti strica tot aspectul blogului si credibilitatea ca pe tine te doare de natura..!

  2. Super ..caut si eu o masina de spalat buna