Noile circuite electronice LSI vor elimina sarcinile vampir

Noile circuite electronice LSI vor elimina sarcinile vampir


Noile circuite electronice LSI vor elimina sarcinile vampir

Primul pas in reducerea incalzirii globale, si cel mai usor de adresat, este economisirea energiei. Astfel producatorul japonez Rohm a decis sa rezolve risipa cauzata de sarcinile electrice vampir ale aparatelor electronice lasate in stand by, risipa care se ridica la 10% din factura la energie a unei locuinte tipice din Japonia si care cauzeaza pierderi de 3 miliarde de dolari anual in SUA. Noile circuite folosesc tehnologie modificata LSI si vor fi disponibile in scurt timp producatorilor de electronice.

Sursa: Reciclare.org

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

    Exista 2 comentarii la 'Noile circuite electronice LSI vor elimina sarcinile vampir' »

    1. Da , uite inca o metoda desteapta de economisire.Citeam cu niste vreme in urma (un studiu facut in Anglia) ca aparatele electronice , in stand by , ar consuma 80% din puterea nominala . N-am verificat dar de atunci nu mai las aparatura electronica in priza (cu exceptia figiderului) in afara timpului de utilizare .

    2. In realitate era vorba de 8% (aproximativ) si oricum, de atunci lucrurile au progresat destul de mult. Computerele obisnuite consuma 2-5W in standby. Monitoarele CRT consumau 2-4W. Televizoarele la fel. In prezent se lupta pentru reducerea drastica a acestor consumuri. De exemplu firma Power Integration, care produce circuite integrate pentru surse de alimentare, anunta de mai bine de 2 ani reduceri importante, ajungand in prezent la 50mW in standby, si chiar mai putin. Sursele folosite la incarcatoarele telefoanelor mobile sunt de obicei de la aceasta firma si au ajuns la consumuri de mers in gol pana la 15mW. Sursele imprimantelor au de obicei 1-3W dar exista si de tip nou, de 250mW. Exceptii fac dispozitivele care functioneaza tot timpul: de exemplu modemul sau routerul de internet (3-10W), cel de televiziune prin cablu (idem), receptoarele de satelit, etc.