Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra

Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra


Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra

Pe 28 martie 2009, la ora 8.30 seara, va avea loc editia a 3-a a ceea ce a devenit un eveniment la scara mondiala: “Ora Pamantului”. Il numim eveniment si nu e deloc prea pompos, deoarece se asteapta ca peste 1 milird de oameni sa participe intr-un fel sau altul la acesta, in 2009.

Ora Pamantului este de fapt o miscare simbolica: in fiecare an, in ultima sambata din martie, de la ora 20.30 la 21.30 stingem lumina. Stingem lumina pentru a economisi energie, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, pentru a lasa Pamantul sa respire. Desigur, impactul propriu zis al acestei ore asupra ecosistemului este inexistent, dar impactul ideei asupra mentalitatii omenirii este unul major.

Sustine Ora Pamantului 2009

Sustine Ora Pamantului 2009

Ora Pamantului are ca scop constietizarea omenirii asupra problemelor climaterice, pericolelor care ne aspteapta in viitor si tragerea unui semn de alarma: daca nu incepem sa schimbam ceva cat mai curand, efectele vor fi catastrofale. Si cu toate ca prima editie a fost in 2007 si acum ne aflam la abia a treia, Earth Hour a avut un impact foarte puternic si a aratat ca omenirea este capabila de schimbare, macar in atitudine.

Si romanii au participat activ la Ora Pamantului anul trecut, iar anul acesta se astepta ca si mai multi sa o faca, si mai multi sa se implice, sa actioneze. Si cum mai sunt doar 2 saptamani si un pic pana pe 28 martie, este datoria fiecaruia dintre noi sa incerce sa popularizeze ideea din spatele miscarii Earth Hour, macar printre prieteni si apropiati. Nu credeti?

Aici veti putea citi mai multe detalii despre Ora Pamantului in Romania si despre cum poti sa te implici si tu.

Nu fi indiferent, arata ca iti pasa!

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra' »

  1. nu am auzit de aceasta ora pana mai anul asta dar eu fac cam tot timpul ora pamantului desi ar fi buna si asta sa stingem tot timp de o ora azi poate si saptamana viitoare sau de e nu chiar in fiecare zi , da treiasca pcreul ca am facut mai demult acu vreo 20 de ani la ore ale pamantului slava domnului . mai bine ar fi daca am schimba toate becurile din casa cu cele economice televizoarele cu tuburi si mai toate electrocasnicele ce consuma mult si sunt invechite sau depasite moral , LA MULTI ANI