Vopseaua care reflecta caldura ar putea inlocui aerul conditionat

Vopseaua care reflecta caldura ar putea inlocui aerul conditionat


Vopseaua care reflecta caldura ar putea inlocui aerul conditionat

Aerul conditionat este unul din cei mai mari consumatori casnici de electricitate, lucru care se traduce pe timpul verii nu doar in consum crescut ci chiar si pene de curent. O companie din Japonia a pus la punct o vopsea pentru acoperisuri care reflecta intr-o anumita masura caldura razelor soarelui, scazand astfel temperatura din interiorul casei, folosirea aerului conditionat fiind astfel redusa.

Noul tip de vopsea este cu 30% mai scumpa decat vopseaua normala, dar poate scadea temperatura acoperisului cu 15 grade, de la 50-80, cat se atinge de obicei in timpul verii. [Sursa: PanouriSolare]

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

  Etichete:

  Exista 4 comentarii la 'Vopseaua care reflecta caldura ar putea inlocui aerul conditionat' »

  1. vreau si eu cat costa? si vreau sa stiu daca pot da pe orice fel de tabla?

  2. de mult m-am gindit la un acoperis cameleonic. cu posibilitatea schimbarii culorii in ftie de temperatura.asa incit daca e cald culoarea sa se deschida pina la argintiu iar daca e rece sa se inchida pina spre negru.cred ca si acest lucru ar reduce temperatura vara ,si ar mari absorbtia caldurii iarna.
   e posibil?

  3. ba eu inabunesc la cate nebunii vad pe net si ce idee noi de kaka mai apar , da oare so gandit cineva ,adica cum aerul cald intra in casa prin tavan ,sau eu sunt nebun ,da voi stiatzi ca aerul cald se ridica si nu coboara ,sau voi natzi auzit de primele aparate de zbor , erau asa ca nuste baloane . si voi nu atzi auzit de termoizolarea casei ,ma baietzi so inventat poliesterul . intradevar scade temperatura acoperisului cu ceva grade daca se reflecta o parte din razele soarelui,dar temperatura in casa nu, asta daca la voi tavanul nu e doar tabla de deasupra capului .

  4. Innainte sa te crezi tu desteptul care ridica mana primul numa’sa fie auzit … mai trebuia sa mananci sare sau mai rau sa inveti ca trebuie sa si taci cand nu stii ceva …
   Nu a zis nimeni ca aerul cald intra prin tavan astea sunt radiatiile infrarosii care se degaja din strat in strat prin acoperis( caldura pe intelesul unui neinitiat) intradevar se ridica dar e vorba de radiatia care vine de sus si umple toata incaperea polistiren ca tu nu-ti lipesti pe pereti poliester ca e altceva (ex: tu porti ciorapi de poliester fiindca nu-ti permiti de bumbac) .Nu mai bagateliza oamenii innainte sa stii de ce vorbesti … cred ca stai tot timpul pe net si d-asta nu mai ai fire de par pe cap ca-ti faci nervi degeaba din multe prostii pe care le visezi ziua.
   E simplu albul sau argintiul reflecta caldura si lumina pe cand negrul le atrag.Se mai pune rigips cu vata minerala pe tavan sau daca nu va permiteti polistiren exrudat( e rezistent la temperaturi mai mari si intimp )