ZeroHouse, un proiect de casa autonoma energetic

ZeroHouse, un proiect de casa autonoma energetic


ZeroHouse, un proiect de casa autonoma energetic

ZeroHouse este proiect de casa autonoma din punct de vedere energetic, o locuinta care isi colecteaza singura energia si apa curenta si isi proceseaza singura deseurile. Deocamdata ZeroHouse este doar un concept, dar cum nu toate proiectele de case ecologice sunt sortite esecului nu putem decat sa speramca ZeroHouse va deveni realitate.

ZeroHouse este rodul imaginatiei arhitectului Scott Specht, care si-a imaginat o casa complet autonoma, ce poate fi instalata oriunde in lume in mai putin de o zi.

ZeroHouse nu are nevoie de fundatie clasica, utilizand o fundatie de tip ancora, special conceputa. Panouri solare eficiente, in combinatie cu baterii solare, stocheaza energie electrica suficienta pentru aproximativ o saptamana. Geamuri triplu glazurate permit cresterea suprafetei vitrate fara a afecta factorul de transfer termic. Usile exterioare ale lui ZeroHouse sunt de asemenea izolate suplimentar pentru a stabiliza temperatura din interiorul locuintei.

ZeroHouse, proiect de casa autonoma energetic
ZeroHouse – amplasare intr-un mediu arid

Pentru a putea instala ZeroHouse in conditii de mediu ostile este folosita o structura de rezistenta din metal, ce poate suporta vanturi de peste 220 Km/h. ZeroHouse poate fi instalata in lacuri de maxim 3 metri adancime sau pe pante de 35 grade.

Printre metodele de economisire a energiei se numara si folosirea in totalitate a iluminarii cu becuri LED, ce reduc semnificativ consumul de curent. Climatul din interiorul locuintei este controlat de calculator, pe baza senzorilor conectati la acesta.

ZeroHouse, proiect de casa autonoma energetic
Vedere de ansamblu 3D al ZeroHouse

Apa necesara locuitorilor ZeroHouse este colectata din ploaie, si este stocata in rezervoare. Gradina integrata este hranita cu ingrasaminte naturale de doua ori pe an, ingrasaminte colectate din ciclul zilnic al ZeroHouse.

Sursa: Inhabitat, Imagini: Scott Specht Architect LLC

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 3 comentarii la 'ZeroHouse, un proiect de casa autonoma energetic' »

  1. […] Sursa: Energeia […]

  2. SUPERB!!!

  3. sunt curios daca si-a construit cineva asemenea casa. si daca da care sunt costurile?