Categoria Energia valurilor

Energia valurilor - articole din categoria 'Energia valurilor'

Miscarea continua a suprafetei marilor si oceanelor constituie o forma de energie regenerabila care in ultimii ani incepe sa fie captata de diverse dispozitive. Energia valurilor consta din miscarea de suprafata a valurilor si din fluctuatiile de presiune de sub suprafata apei.
Dispozitivele pentru captarea energiei valurilor se instaleaza linga mal, in departare sau in larg. Pe linga avantajele evidente captarea energiei valurilor are si unele dezavantaje precum impactul vizual si fizic asupra habitatului marin, scurgerile toxice ale lichidelor folosite in constructia dispozitivelor de captare si conflictul cu navele comerciale.

post thumbnail

Poluarea fonica – ce este si cum ne afecteaza poluarea fonica zilnica

Astazi vom vorbi putin despre poluarea fonica. Incepem cu o serie de sublime generalitati : poluarea fonica reprezinta totalitatea sunetelor produse de oameni, animale sau de aparatura si masini, care deranjeaza activitatile cotidiene;poluare fiind, evident exista efecte negative.

13 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

10 sfaturi practice pentru economisirea energiei

In randurile care urmeaza va voi prezenta 10 modalitati prin care puteti economisi energia casei:

10 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?

Consultantul de mediu pe nume Ian Edmonds a dezvoltat un “motor balon” care ar putea concura cu energia eoliană. Potrivit lui Edmonds, balonul are un diametru de 44 metri care ar putea genera o putere de 50 kW, destul pentru a alimenta 10 case cu energie.

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

VIVACE: Obtinerea energiei din curentii marini de viteza redusa

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan propun un nou prototip numit VIVACE (Vortex Induced Vibrations for Aquatic Clean Energy) pentru obtinerea energiei din curentii marini de viteza redusa.

4 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Prima turbina mareica din lume intra in functiune in Anglia

Anglia este prima tara care incepe exploatarea serioasa a acestei forme de energie, instaland prima ferma de turbine mareice din lume, constuita de SeaGen si amplasata in Strangford Lough, Irlanda de nord

3 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

20 de milioane $ pentru a capta energia oceanului

Scotia, una din tarile europene cu foarte mare potential energetic “curat”, ofera premiul Saltire, in valoare de de 20 milioane $ pentru compania/grupul de cercetatori care vin cu o metoda inovatoare de captare a energiei oceanului.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Puterea valurilor ar putea fi exploatata industrial in 2010-2015

Energia valurilor incepe sa fie luata in seama de firme, primele platforme la scara industriala fiind programate pentru 2010-2015.

3 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment