20 de milioane $ pentru a capta energia oceanului

20 de milioane $ pentru a capta energia oceanului


20 de milioane $ pentru a capta energia oceanului

Unul din dezavantajele energiilor alternative regenerative este costul procesului continuu de cercetare cu scop de a creste eficienta sistemelor de captare si convertire a energiei in electricitate. Acesta este motivul si pentru care nu toata lumea se inghesuie in a adopta noile tehnologii.

De aceea Scotia, una din tarile europene cu foarte mare potential energetic “curat” (25% din energia eoliana, 25 %d in energia mareelor si 10 % din energia valurilor), ofera premiul Saltire, in valoare de de 20 milioane $ pentru compania/grupul de cercetatori care vin cu o metoda inovatoare de captare a energiei oceanului.

Detaliile in care premiul poate fi castigat nu sunt inca puse la punct insa valoarea premiului este batuta in cuie, la fel si una din conditiile de acordare: tehnologia trebuie instalata pentru a-si dovedi eficienta pe teritoriul Scotiei.

Sursa: Inhabitat

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la '20 de milioane $ pentru a capta energia oceanului' »

  1. Un alt exemplu dar de data aceasta despre cum trebuie apreciata materia cenusie care produce valoare si despre modul cum trebuie rasplatit acest lucru .