Prima turbina mareica din lume intra in functiune in Anglia

Prima turbina mareica din lume intra in functiune in Anglia


Prima turbina mareica din lume intra in functiune in Anglia

Energia valurilor si in special a mareelor este una din energiile regenerabile inepuizabile, dat fiind fapul ca suprafata planetei in proportie de peste 70% este reprezenatata de apa. Anglia este prima tara care incepe exploatarea serioasa a acestei forme de energie, instaland prima ferma de turbine mareice din lume, constuita de SeaGen si amplasata in Strangford Lough, Irlanda de nord.

Ferma consta din opt turbine mereice, care functioneaza aproximativ 20 de ore pe zi, producand 1.2 megawatti putere, suficient pentru a alimenta 1000 de gospodarii. In plus, miscarea de revolutie a palelor turbinelor, de doar 10-15 rotatii pe minut, nu ar trebui sa contribuie la uzura acestora sau sa puna in pericol fauna subacvatica din zona.

Sursa: Gizmodo

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

    Etichete:

    Exista 3 comentarii la 'Prima turbina mareica din lume intra in functiune in Anglia' »

    1. Da bravo nu am stiut ca e posibil si asa ceva.Acuma chiar vad ca totul e posibil numai sa vrem noi un Pamint nepoluat!!!

    2. Urmaresc cu mare interes toate posibilitatile produceri energiei electrice alternative si nepoluante,consider si sunt convins ca turbina mareica este un inceput promitator in producerea energiei nepoluante,la care toti avem datoria sa participam prin orice miloace pentru a salva planeta de la dezastru. Exista pe planeta capacitati nebanuite pentru producerea energiei alternative si nepoluante,un exemplu care ar trebui sa il ia toti care au idei in acest sens. Sunt o persoana cu studii medii,intro zi mi-a venit o idee care nu m-a lasat in pace memai mult timp,dupa care am inceput timid sa creionez cateva schite, dupa 5 ani s-a nascut un nou tip de turbina care acuma se gaseste in faza de prototip dupa care urmeaza testul la un laborator omologat. Este vorba despre o combinatie intre o turbina eoliana si una hidro dar care este propulsata de apa,devenind astfel o turbina hidro. Dupa calculele mele logice turbina ar trebui sa revolutioneze domeniul turbinelor hidro,si astfel sa contribui si eu putin la producerea energiei curate si nepoluante. Haideti sa depunem toti un efort maxim,sa ne salvam copii si nepoti “BAFTA”

    3. da este adevarat domnule Silaghi hai da sunt multzi care zic hai da nu fac nimik , as dori sa vad si eu ceva poze cu turbina dumneavoastra si ce principii aplica daca se poate . spor la treaba si multe succese.