Categoria Energie Eoliana

Energie Eoliana - articole din categoria 'Energie Eoliana'

Energia eoliana este una din formele de energie regenerabila folosita din timpuri stravechi, in morile de vant pentru macinat graul. De mai multi ani turbinele eoliene sunt folosite in zonele cu vanturi constante tot timpul anului pentru a produce electricitate, la nivel mondial furnizand circa 1% din totalul de electricitate produsa.
Cea mai mare problema care impiedica energia eoliana sa fie folosita drept sursa continua de electricitate este inconsistenta puterii vanturilor.

post thumbnail

Galati poate produce energie eoliana cat doua unitati de la Cernavoda

Vantul din unele regiuni ale Romaniei este “aur”, dar evident ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) se loveste de tot felul de “inconveniente” in demersul pentru infiintarea parcurilor eoliene.

11 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Turbine eoliene pentru mediul urban

La inceput, turbinele eoliene erau destinate spatiilor largi, fiind incompatibile cu zonele urbane. In acelasi timp, multe orase au un mare potential din punct de vedere al energiei eoliene.

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Danemarca foloseste prea multa energie eoliana

Danemarca produce in medie 20% din energia pe care o consuma folosind turbine si centrale eoliene. In zilele cu vant insa acest procent se dubleaza, energia furnizata punand prea mult stress pe reteaua electrica.

22 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume

Constructia celei mai mari centrale eoliene va incepe in 2009 si se va finaliza in 2011. Proiectul este initiativa unei companii din Texas, numita Fluor Corporation.

8 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Zgarie nori rotativ alimentat cu energie eoliana in Dubai

Dubai era virtual un oras necunoscut pana acum cativa ani, de cand excentricitatea arhitecturala cuplata cu luxul la cele mai inalte standarde l-au propulsat in una din cele mai dorite destinatii turistice de pe glob. Cea mai noua “isprava” este zgarie norul rotativ. Aflat inca in faza de proiect, zgarie norul de este compus din […]

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Centrale eoliene, puiul de lebada al ecologiei

Centralele eoliene sunt grupuri de turbine eoliene, plasate in apropiere unele de altele cu scopul de a produce electricitate din energia eoliana.

10 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Turbine eoliene – definitie si principiu de functionare

Turbinele eoliene au doua destinatii majore: includerea intr-o centrala eoliana sau furnizarea de energie locuintelor izolate.

151 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Vapoarele cu panze devin realitate

Firme precum SkySails utilizeaza panzele pentru eficientizarea consumului de energie al vapoarelor.

1 comentariu | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment