Categoria Centrale Eoliene

Centrale Eoliene - articole din categoria 'Centrale Eoliene'

Impropriu denumite, centralele eoliene sunt de fapt ferme formate din mai multe turbine eoliene, conectate impreuna la reteaua de distributie a curentului. In componenta unei centrale eoliene nu intra doar turbinele eoliene ci si redresoarele de curent, transformatoarele si corectoare ale factorului de putere.
Amplasarea centralelor eoliene trebuie sa tina cont de valoarea vantului in regiune, pretul terenului, impactul vizual si asupra structurilor din vecinatate si apropierea de reteaua de distribuie a curentului.

post thumbnail

Galati poate produce energie eoliana cat doua unitati de la Cernavoda

Vantul din unele regiuni ale Romaniei este “aur”, dar evident ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) se loveste de tot felul de “inconveniente” in demersul pentru infiintarea parcurilor eoliene.

11 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Danemarca foloseste prea multa energie eoliana

Danemarca produce in medie 20% din energia pe care o consuma folosind turbine si centrale eoliene. In zilele cu vant insa acest procent se dubleaza, energia furnizata punand prea mult stress pe reteaua electrica.

22 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume

Constructia celei mai mari centrale eoliene va incepe in 2009 si se va finaliza in 2011. Proiectul este initiativa unei companii din Texas, numita Fluor Corporation.

8 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Centrale eoliene, puiul de lebada al ecologiei

Centralele eoliene sunt grupuri de turbine eoliene, plasate in apropiere unele de altele cu scopul de a produce electricitate din energia eoliana.

10 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment