Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume

Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume


Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume

Constand din 140 de turbine de 3.6 MW fiecare, proiectul "The Greater Gabbard Offshore Wind Farm Project" va fi cea mai mare centrala eoliana din lume. Locul amplasarii este in largul marii, la 25 km de localitatea Suffolk.

Intreaga energie furnizata va acoperi cererea localitatii Suffolk, adica aproximativ 415.000 de locuinte. Pretul insa este pe masura: 1,8 miliarde dolari. Nu stim inca nimic de perioada de amortizare a investitiei, dar cu siguranta acest lucru nu se va intampla peste noapte.

Constructia celei mai mari centrale eoliene va incepe in 2009 si se va finaliza in 2011. Proiectul este initiativa unei companii din Texas, numita Fluor Corporation.

Sursa: Energie Eoliana

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 8 comentarii la 'Anglia va avea cea mai mare centrala eoliana din lume' »

 1. ciao! Sunt in Italia de mai mult de 7 ani.Nu mai sunt la curent cu multe lucruri, printre care legile cu privire la incurajarea din partea statului pentru folosirea,in domeniu domestic,a energiei naturale,ca in Germania,Olanda,Franta,Italia si alte state, care sprijina construirea de instalatii eoliene,fotovoltaice, biogene- rator,incalzitor solar de apa.Un exemplu concret: aici,in Porde- none(NE-Italia),locuiesc intr-o vila cu panou de incalzire solara (are si pompa de apa,forata),are doua panouri solare pentru producere energie electrica(daca este in excedent, se scade din consumul care il primesti). Mai mult decat asta, cand decizi sa faci investitia,trimiti copiile contractelor unde trebuie(nu fac lista) si dupa cateva luni de la instalare, statul iti intoarce de la 40 la 50 la suta din toata cheltuiala,instalarea inclusa. Am fost cam lung la vorba.Pe scurt, stie cineva daca sunt legi incurajatoare pentru instalatii de energii coventionale in tara noastra? Scuze pt. caligrafie;tastiera italiana. Multumesc anticipat!

 2. Toti fac cate ceva numai romanii nu fac nimic, nici macar opinci, cumpara papuci second-hand si ciorapi din plastic.

 3. doresc sa am o centrala eoliana dar nu am bani
  daca se poate sa o iau in rate 4 ani sau 9 ani
  doresc un raspuns

  telefon 0769351702

  VA MULTUMESC!
  CU STIMA FLORIN
  BERCENI

 4. Ne pare rau florin, noi momentan nu comercializam asa ceva ­čÖé Doar informam

 5. exista o carte Fa_ti singur generator eolian ,are explicatii si ilustrate .Iti trebuie putina indeminare. Am cumparato din bucuresti zona metrou unirii

 6. DORESC SA STIU DE CE NU SI ROMANI NU SE FAC PARCURI EOLIENE CA SI IN AUSTRALIA CRED AR FI SI MAI CURATA DACA AR FI CENTRALE EOLIENE
  CAND SE VA INTAMPLA SI LA NOI

 7. …..pentru ca politicienii nostri semobilizeaza numai pentru actiuni din care pot avea un castig personal , or actualii detinatori de capital, aceia care ar putea fi interesati de legislatii favorabile, nu au nici cunostintele necesare pentru a intelege si nici viziunea afacerilor de perspectiva….

 8. Doresc adresa exacta a firmei producatoare;doresc sa facem in Romanaia astfel de centrale eoliene;poate acesta e inceputul;oricum va fi consemnat in caz de succes;sustinerea este apreciabila;ramane numai negociere si incepere colaborare;contactati-ma pentru alte propuneri,amanunte pe e-mail:cornel.drideanu@clagi-coplass.com