Vapoarele cu panze devin realitate

Vapoarele cu panze devin realitate


Vapoarele cu panze devin realitate

Inovatiile tehnologice nu trebuie mereu asociate inventii, dovada fiind revenirea la tehnici antice precum vapoarele cu panze. Firma indrazneata se numeste SkySails si tocmai a terminat o calatorie de 12.000 mile marine cu nava MV Beluga SkySails, o nava de transport ajutata de o panza de 160 metri controlata de calculator.

Conform calculelor finale, MV Beluga SkySails a economisit 20% din combustibilul consumat zilnic, adica aproximativ 1000$ pe zi. Testele vor continua anul acesta cu panze de dimensiuni mai mari si nave mai grele. SkySails nu este singura firma care testeaza astfel de tehnologii, Solar Sailor fiind o companie care utilizeaza in prezent astfel de panze cu panouri solare fotovoltaice integrate.

Sursa: Crave

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Vapoarele cu panze devin realitate' »

  1. salut , buna ideea dar nu noua , totusi cu ultima tehnologie , de ce sa nu mearga si cu vant , numai sa fie vant destul , macar vapoarele sa nu mai polueze asa mult ele nu au strada sa respecte semne de circulatzie nu au restrictzie de viteza ma refer in larg , in porturi sunt ceva reguli de respectat , ganditziva cata economie sar face la un traseu de cateva mii de kilometri la nave de transport cargo .