Zgarie nori rotativ alimentat cu energie eoliana in Dubai

Zgarie nori rotativ alimentat cu energie eoliana in Dubai


Zgarie nori rotativ alimentat cu energie eoliana in Dubai

Dubai era virtual un oras necunoscut pana acum cativa ani, de cand excentricitatea arhitecturala cuplata cu luxul la cele mai inalte standarde l-au propulsat in una din cele mai dorite destinatii turistice de pe glob. Cea mai noua “isprava” este zgarie norul rotativ.

Aflat inca in faza de proiect, zgarie norul de este compus din etaje ce pot fi rotite independent pentru a oferi proprietarului cea mai buna priveliste asupra Dubaiului. Desi pare o excentricitate procesul de constructie se estimeaza a fi scurtat cu cel putin 30% (fiecare etaj este construit la comanda si este apoi montat pe pilonul central al cladirii).

Cel mai important aspect al cladirii din punct de vedere al energiei eoliene regenerabile este faptul ca cele 48 de turbine instalate intre etaje vor genera de cel putin 10 ori mai multa energie decat necesarul cladirii. Dynamic Architecture, firma din spatele zgarie norului rotativ, este deja in discutii cu Moscova, Londra, New York, Hamburg si Sao Paolo pentru constructia altor zgarie nori asemanatori.

Sursa: Gizmag

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Zgarie nori rotativ alimentat cu energie eoliana in Dubai' »

  1. Un exemplu despre cum trebuie sa gindim si sa actionam in loc sa ne lamentam .