Categoria Centrale geotermale

Centrale geotermale - articole din categoria 'Centrale geotermale'

Centralele geotermale au ca scop unic captarea energiei geotermale emisa de Pamant. Principiul de functionare este simplu. Se injecteaza prin crapaturi apa sub presiune la cativa kilometri adancime, in zonele calde ale scoartei terestre. Apa iese pe alta parte incalzita sub forma de aburi, care sunt apoi transformati in electricitate. Ciclul se reia prin pomparea apei acum racite.
Printre dezavantajele centralelor geotermale se numara cresterea instabilitatii solului din zona, putand fi cauzate chiar si cutremure de intensitate redusa.

post thumbnail

Primul aeroport european ce foloseste energie geotermala

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Franta, cel din Orly, a anuntat ca pana in 2011va reduce emisiile de CO2 cu o treime folosind energie geotermala

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Centrale geotermale, avantaje si dezavantaje

Centralele geotermale au ca scop unic captarea energiei geotermale emisa de Pamant. Principiul de functionare este simplu: se injecteaza prin crapaturi apa sub presiune la cativa kilometri adancime, in zonele calde ale scoartei terestre, apa iese pe alta parte incalzita sub forma de aburi, care sunt apoi transformati in electricitate.

16 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment