Categoria Pompe de caldura

Pompe de caldura - articole din categoria 'Pompe de caldura'

Pompele de caldura sunt dispozitive cu rol de transfer al caldurii din si in pamant. Principiul se bazeaza pe temperatura constanta din sol, la cativa metri adancime, unde sa pastreaza in jurul valorii de 10 – 30 grade tot timpul anului, in functie de zona climatica.
Iarna pompele de caldura pot incalzi locuintele, iar vara le racesc, transferand caldura in sol. Pompele de caldura sunt cunoscute si sub numele de sisteme de geo-schimb. Pompele de caldura se impart in doua categorii: cele care transfera caldura prin apa dintr-un circuit inchis si cele care transfera caldura prin intermediul tevilor metalice (cupru spre exemplu).

post thumbnail

Pompe de caldura Octopus IS – o solutie eficienta?

Pompele de caldura sunt o solutie moderna si eficienta de a asigura o modalitate de incalzire. Octopus este o firma suedeza specializata in producerea de astfel de dispozitive, cu experienta de peste 25 de ani in domeniu si cunoscuta pentru pompele sale de caldura inovatoare. Una dintre ele este modelul IS (Ice Stick), cunoscut drept […]

46 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Pompe de caldura geotermale

O pompa de caldura este un sistem de incalzire si/sau climatizare care foloseste caldura stocata in pamant pentru a incalzi/climatiza o locuinta.

176 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment