Potentialul geotermal al Terrei: de 4000 de ori necesarul energetic global

Potentialul geotermal al Terrei: de 4000 de ori necesarul energetic global


Potentialul geotermal al Terrei: de 4000 de ori necesarul energetic global

Energia geotermala si captarea sa sunt inca un subiect avantgardist si folosit la scara foarte redusa la nivel global. Detalii despre acest tip de energie si despre cum se utilizeaza, puteti citi aici. In acest articol vom vorbi putin despre potentialul energetic geotermal al Pamantului.

Cum ziceam intr-un post precedent, auzim peste tot ca energiile alternative nu sunt capabile sa asigure necesarul de energie al Terrei nici macar intr-un procent destul de important. Si cum va ziceam, toate acestea sunt minciuni cusute cu ata gri (nici macar alba). Pentru ca cifrele vorbesc de la sine.

Un studiu al MIT din 2006 (detalii pe 372 de pagini aici) ne spune ca potentialul geotermal total al Pamantului este de aproximativ 13.000 ZJ pe an, din care aproxmativ 2000 de ZJ ar putea fi utilizati pentru producerea energiei electrice cu ajutorul centralelor geotermale, in momentul de fata. Aceasta in conditiile in care necesarul energetic al intregului glob pe parcursul unui an nu depaseste 0.5 ZJ. Asadar, daca am ajunge sa utilizam doar 0.25% din acest potential, nu ar mai fi deloc nevoie de carbune, plutoniu, petrol si gaz pentru producerea energiei electrice. Insa in prezent (2007), doar aproximativ 1% din necesarul energetic al globului era acoperit de surse geotermale. Asadar, utilizam 0.0025% din potential.

Hmmm… Oare doar de atat sa fie capabila tehnologia actuala, sau exista piedici prea puternice? Voi ce parere aveti?

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 6 comentarii la 'Potentialul geotermal al Terrei: de 4000 de ori necesarul energetic global' »

  1. ce inseamna ZJ???

  2. Zeta Jouli. Adica 10 la 21 sau 1,000,000,000,000,000,000,000 jouli ­čÖé

  3. Nu cred ca nu exista tehnica necesara pt a utiliza acest tip de energie! Aici e vorba de politica companiilor de extractie (titei, carbune), care practic dicteaza preturile!

  4. Imi place mult situl acesta, este foarte interesant mai ales de cand adminu a inceput sa publice in fiecare zi articole, ultimele sunt foarte interesante si lungi in comparatie cu celelalte care sunt destul de scurte dar bune si acelea.

    Succes in continuare,
    Calin

  5. Incercam sa postam cat mai des, dar e destul de greu cu timpul ­čÖé Mersi de aprecieri

  6. sunt interesat de aceasta tema