Categoria Energie Solara

Energie Solara - articole din categoria 'Energie Solara'

Energia solara este una din cele mai sigure surse de energie regenerabila alaturi de cea geotermala, puterea valurilor si biomasa. Tehnicile de captare a energiei solare permit transformarea acesteia in electricitate, incalzire si chiar alimentarea avioanelor.
Principalele metode de captare a energie solare sunt folosirea celulelor fotovoltaice sau incalzirea unui fluid si transformarea aburului in electricitate.

post thumbnail

Cum reduci consumul de energie electrica in propria casa?

Motivul evident si probabil singurul care iti da un impuls serios sa elemini toate sursele care risipesc electricitatea este pretul mai scazut al facturii. In plus, din seria “criza economica trezeste ecologistul din tine ”, mai exista si un efect secundar: vei face o favoare planetei si vei primi o bulina alba in catalogul micilor […]

38 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

“Blue Earth” este primul telefon solar cu touch-screen

“Blue Earth” este primul telefon solar din lume lansat de catre Samsung Electronics. Este touch-screen si se incarca de la soare cu ajutorul panoului fotovoltaic plasat pe partea inferioara a telefonului care genereaza suficienta energie pentru efectuarea unui apel in orice moment.

8 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat intr-un interviu ca doar institutiile publice si asociatiile de locatari vor beneficia de programul “Casa Verde”

3 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

10 sfaturi practice pentru economisirea energiei

In randurile care urmeaza va voi prezenta 10 modalitati prin care puteti economisi energia casei:

10 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?

Consultantul de mediu pe nume Ian Edmonds a dezvoltat un “motor balon” care ar putea concura cu energia eoliană. Potrivit lui Edmonds, balonul are un diametru de 44 metri care ar putea genera o putere de 50 kW, destul pentru a alimenta 10 case cu energie.

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Un dispozitiv solar de purificare a apei

Un inventator suedez a dezvoltat un dispozitiv solar de purificat apa care ar putea oferi milionelor de oameni saraci din intreaga lume acces la apa potabila, fara a se mai imbolnavi din cauza acesteia.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Ferestre cu Sticla Fotovoltaica

Compania RSi Solar a anuntat realizarea unei sticle fotovoltaice transparente. Ce este minunat este ca aceste sticle solare pot genera intre 80-100 wati fiecare, depinde de marime.

6 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Semafoarele care merg si cand cade curentul

Cum intersectiile devin din ce in ce mai aglomerate, nevoia de semafoare creste exponential la nivel global. Si astfel creste si consumul energiei electrice consumate de acestea. De aceea unii chiar s-au gandit cum sa reduca acest consum si au inventat semafoarele independente…

11 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Sisteme de incalzire solara – exemple si detalii

In 2005, consumul la nivel global a fost de 0.014% din cantitatea totala de energie solara. Se preconizeaza ca pana in 2100 vom avea nevoie de 0.051% din energia solara care ajunge la pamant in decursul unui an.

8 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Subventie 90% pentru panouri solare

Exista un proiect de lege prin care guvernul va subventiona 90% din costul instalarii panourilor solare. Momentan e doar proiect, insa cei de la Minsiterul mediului, care au initiat aceasta lege, zic ca are mari sanse sa fie adoptata.

82 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment