Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?

Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?


Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?

Consultantul de mediu pe nume Ian Edmonds a dezvoltat un “motor balon” care ar putea concura cu energia eoliană. Potrivit lui Edmonds, balonul are un diametru de 44 metri care ar putea genera o putere de 50 kW, destul pentru a alimenta 10 case cu energie. In cazul in care diametrul balonului se dubleaza, productia de energie creste de zece ori.

Sistemul lui Edmond functioneaza prin utilizarea energiei solare pentru a umple un balon cu aer cald. Plutirea balonului targe dupa el un fel de funie care porneste generatorul situat pe pamant. Odata ce balonu este ridicat la peste 3 km, aerul este eliberat iar el pierde forta ascensionala. Balonul are nevoie de mai puţină energie pentru a fi tras în jos.

Multe persoane se plang de turbinele eoliene care nu sunt asa rezistente, stricandu-se des, dar nu am intalnit pe cineva care sa aiba vreo problema cu baloanele cu aer cald. Din aceasta cauza aceste baloane ar putea inlocui turbinele eoliene.

Sursa: Cleantechnica

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 2 comentarii la 'Ar putea baloanele cu aer cald sa inlocuiasca turbinele eoliene?' »

  1. generatoarele eoliene sunt rentabile in zone vantoase, daca ar fi sa utilizezi un sist cu balon in astfel de locuri probabil ai avea surprize neplacute, asa ca ar trebui utilizat in zone mai linistite dar nu f calde din cauza ca probabil nu ar avea randament din cauza fortei ascensionale reduse.probabil sist lui edmond s-ar comporta mai mult ca un sist complementar si nu ca unul destinat sa inlocuiasca o turbina clasica.asta ca sa nu mai vb de complexitatea unui astfel de sist 🙂

  2. da era o data pe cand traia si tata si zicea asa daca nai ce face azi iate de fundul pantalonilor si sai in sus , hai sa fim seriosi cu aceste baloane cu aer cald cam cata fortza ar avea si cam ce costuri ar fi pentru a produce curent funii ,vant, baloane ,nu cred ca e o situatzie placuta e ca si cum ai combina curent electric cu apa sau foc stins cu gaz , baloanele sunt folosite e adevarat sunt baloane meteorologice care inregistreaza informatzii cu heliu nu cu aer cald .
    mai degraba facem un turn termic si cream un curent ascensional in interior care ar produce curent , este un proiect in utilizare in Spania mai in sud pe net am vazut , poate o sa caut sa postez niste adrese sa va uitatzi si voi , eu zic , ca solutza cu turnul e mai fezabila decat cu balonul care necesita multa supraveghere si costuri pentru al readuce inapoi la sol , e na toate bune si frumoase daca cineva dintre noi vrea sa incerce nare decat poate ne da si noua ceva ideei eu unul le primesc cu placere . la multzi ani