Ferestre cu Sticla Fotovoltaica

Ferestre cu Sticla Fotovoltaica


Ferestre cu Sticla Fotovoltaica

Compania RSi Solar a anuntat realizarea unei sticle fotovoltaice transparente. Ce este minunat este ca aceste sticle solare pot genera intre 80-100 wati fiecare, depinde de marime. O alta trasatura minunata este ca acestea reduc caldura, astfel costurile de racire fiind mai mici.

Intr-un studiu recent, compania afirma ca aceasta noua tehnologie poate conduce la reducerea energiei, cu pana la 50 de procente. Deocamdata compania lucreaza la imbunatatirea calitatii prin transformarea acestor geamuri solare intr-un panou luminos. Aceste geamuri utilizeaza o baterie cu o durata de viata de pana la de 55 ani.

Eu cred ca au exagerat putin RSi Solar spunand ca tehnologia lor poate intr-o buna zi sa elimine nevoia pentru centrale electrice – in timp ce noi inca avem oameni saraci si localitati cu nevoi mari de electricitate. Aceste geamuri solare vor fi instalate in cladirile din Hollywood si Las Vegas. Sper ca in scurt timp sa vad aceste geamuri pe din ce in ce mai multe cladiri.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

  Exista 6 comentarii la 'Ferestre cu Sticla Fotovoltaica' »

  1. Informatia este lipsita de continut , senzatie (daca si) si atit .

  2. ar fi f interesant de urmarit evolutia unui astfel de material care mai mult ca sigur ca nu este bazat pe siliciu(opac din toate unghiurile)probabil este vb despre o subst in strat subtire si atunci ar fi iteresant de vazut cat este de stabila la radiatie ultravioleta intensa vreme de ani si ani .hmmm ,zic eu ,destul de complicat.asteptam cu nerabdare continuarea….

  3. Buna ziua,
   As dori cateva preturi pentru sticla fotovoltaica, per metru patrat sau altfel.
   Va multumesc.
   Tel : 0711.090.268.
   Adresa : Str.Parului,6,Sitaru,Ilfov.
   Cu stima.
   Sorin Ciolovic.

  4. Sunt foarte interesat de acest subiect dar as dori daca se poate sa ma ajutati cu mai multe date tehnice (modul de utilizare, celelalte componente ale sistemului pentru a produce energie electrica)si daca se poate si preturi macar estimative (pe metru patrat).
   Va multumesc anticipat
   Cu respect Gabriel Peptine

  5. De cand am comentat ultima oara am aflat si cine le produce. Problema este ca sunt niste panouri solare clasice, cu zonele active separate de zone transparente. Arata foarte bine, dar nu poti sa le numesti geamuri, mai degraba ochiuri de geam. Pentru doritorii de asa ceva exista posibilitatea de cerere de oferta, doar pentru 15-20Kw in sus. Ca si domenii de utilizare se numara domuri semitransparente, diverse acoperisuri transparente.

  6. asi vrea sa stiu si eu preturi si mod de achizitonare…. la id dc_iulian@yahoo.com