Categoria Panouri Solare

Panouri Solare - articole din categoria 'Panouri Solare'

Panourile solare folosesc celulele fotovoltaice pentru a transforma direct energia din razele soarelui in electricitate. Industria panourilor soare este una din cele mai dinamice din domeniul energiei, crescand productia cu peste 50% in fiecare an.
In 2007 prin intermediul panourilor solare s-au produs peste 12.000 de megawati de energie, 90% din aceasta fiind transmisa direct in liniile de distributie a curentului, restul fiind folosita pentru alimentarea locuintelor izolate. Subventiile guvernamentale sunt cele care impulsioneaza industria panourilor solare, energia electrica obtinuta pe aceasta cale fiind mai scumpa decat cea obtinuta din combustibilii fosili.

post thumbnail

Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat intr-un interviu ca doar institutiile publice si asociatiile de locatari vor beneficia de programul “Casa Verde”

3 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Semafoarele care merg si cand cade curentul

Cum intersectiile devin din ce in ce mai aglomerate, nevoia de semafoare creste exponential la nivel global. Si astfel creste si consumul energiei electrice consumate de acestea. De aceea unii chiar s-au gandit cum sa reduca acest consum si au inventat semafoarele independente…

11 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Subventie 90% pentru panouri solare

Exista un proiect de lege prin care guvernul va subventiona 90% din costul instalarii panourilor solare. Momentan e doar proiect, insa cei de la Minsiterul mediului, care au initiat aceasta lege, zic ca are mari sanse sa fie adoptata.

82 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

BMW se gandeste sa isi doteze masinile cu panouri solare

Producatorul german, unul din pionierii masinilor ecologice, are de gand sa isi doteze modelele viitoare de masini cu panouri fotovoltaice montate pe acoperis.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Panouri solare – intrebari frecvente

Puteti afla mai multe despre panourile solare de pe un site dedicat acestora, ce raspunde tuturor intrebarilor unui potential doritor de sisteme cu panouri solare.

31 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Cabina telefonica alimentata cu panouri solare in Bucuresti

La Universitate poate fi observata o cabina telefonica alimentata cu panouri solare fotovoltaice.

2 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Instalare fara eforturi a panourilor solare

Sungevity a pus la punct un sistem de scadere a costurilor si instalarii unui sistem de panouri solare. Aplicatia online este deocamdata disponibila doar in SUA.

11 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Cea mai mare centrala solara din lume

PG&E a semnat un contract de mai multe miliarde de dolari cu o companie producatoare de centrale solare de mari dimensiuni, BrightSource Energy

18 comentarii | Citeste integral
post thumbnail

Panouri solare montate pe baloane

Baloanele solare fotovoltaice se pot dovedi o solutie optima la problema spatiului si costurilor de instalare a panourilor fotovoltaice clasice.

1 comentariu | Citeste integral
post thumbnail

Panouri solare transparente

Noile panouri descoperite de John Bell ar putea permite in viitor crearea unor case ecologice realizate complet din panouri solare transparente.

2 comentarii | Citeste integral
Sprijina Energeia
Colaboratori Ecologisti

Vrei sa scrii despre ecologie. Vrei ca articolele tale sa apara pe acest site? Atunci...

interfete web - detalii analiza, usability
Ecologisti convinsi
Invata sa consumi mai putin WeboMedia - o altfel de prezenta WEB Greenreport Greepeace Romania Ecomangazin - stiri din ecologie Green Biz - business and environment