Instalare fara eforturi a panourilor solare

Instalare fara eforturi a panourilor solare


Instalare fara eforturi a panourilor solare

Stiati ca peste jumate din costurile unui sistem de panouri solare fotovoltaice sunt date de manopera instalarii. Pe langa costurile instalarii se mai aplica si complexitatea acesteia, avand deja multe motive pentru care persoanele interesate de reducerea emisiilor de CO2 si reducerea costurilor electricitatii renunta inca de la faza de idee.

O comparnie americana, Sungevity, a pus la punct o aplicatie web care reduce semnificativ complexitatea si costurile acestui proces. Doritorii unui sistem de panouri solare intra pe un site, introduc adresa unde locuiesc, asteapta pana se afiseaza o imagine din satelit a casei, selecteaza aria acoperisului si primeste o estimare de costuri si energie electrica produsa de sistem.

Daca este plasata comanda in cateva zile la usa vine o echipa care se ocupa cu instalarea. Sungevity se ocupa si de hartiile si autorizatiile necesare instalarii unui astfel de sistem de panouri solare. Exista si un inconvenient: deocamdata serviciul este disponibil doar pentru California, dar pana la sfarsitul anului exista perspective de extindere pe tot teritoriul SUA si poate chiar si pe alte continente.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 11 comentarii la 'Instalare fara eforturi a panourilor solare' »

 1. Buna ziua daca se poate ma-r interesa si pe mine cat ma costa pe metru patrat instalarea de panouri solare , imi repar casa si e o idee buna dar ma gandesc cat ma costa
  si cateva adrese de firme care mar pute ajuta, va multumesc

 2. Acest tip de producere de energie este de mare interes pentru mine , nu pentru ca doresc sa particip la ecologizarea societatii , ci pentru ca doresc sa devin independent energetic , sa scap de multele probleme determinate de monopolulul energetic al rusilor et.Producatorul de energie electrica , ca si vanzatorii de gaz metan rusi , manipuleaza constant bugetul familiei prin tot felul de scumpiri, si m-am bucurat ca acest tip de instalatii se fac tot mai vizibile pe piata .In Romania gazul devine un capital politic si cred ca este ca o gura imensa de oxigen pentru o familie intr-un orasel care sa poata sa-si produca curentul electric prin acest sistem .Este EXTRAORDINAR. In cazul meu , eu locuiesc la etajul 4 al unui bloc si 14-16 ore din zi , vara, am soare la dispozitie la discretie.Deci mi-ar conveni sa am o astfel de instalatie . De aceea STUDIEZ .Va multumesc.

 3. doresc sa-mi construiesc la tara o casa care sa fie cat mai independenta de energia furnizata de marile firme. de aceea ma gandesc serios la alternative cum ar fi biogazul si energia solara. de aceea rog pe cei care au mai multe informatii sa mi le impartaseasca si mie. Multumesc

 4. Zilele trecute ,cercetatorii americanii se laudau cu o descoperire majora in acest domeniu care este un principiu de transformare a energiei solare in energie electrica folosind principiul fotosintezei , intalnit dupa cum se stie la plante.Ei promoit ca in 10 ani vom spune “PA” sistemului actual de obtinere a energiei.Cred ca merita sa studiem acest procedeu si sa ne gandim de pe acum sa revolutionam aprovizionare si utilizarea cu energie la nivelul de familie.

 5. doresc sa construiesc o casa de aproximativ 120 de metri patrati si vreau sa stiu daca pot fii independenta electric si termic prin intermediul energiei solare sau este imperios necesar sa am o alternativa?
  pe langa faptul ca este energie ecologica nu vreau sa depind de facturi shi preturi de la alte firme.

 6. Unde se depun cererile pentru instalarea panourilor solare

 7. cam cat costa un metru patrat si ce putere are in W

 8. Pentru cei interesati de panouri solare puteti trimite o cerere de oferta pe adresa Gabriel@aetsrl.ro precizand localitatea dv.si consumul mediu W/zi. O zi buna.

 9. ce implica intretinerea panourilor fotovoltaice, si cum si cu ce se curata panourile fotovoltaice in cazul in care nu optez pentru panouri ce inglobeaza sistemul de curatare automata?

 10. panourile solare necesita spalare periodica. Cu se trebuiesc splate: cu apa? cu solutie de splat geamuri? iarna nu ingheata?

 11. vreau o oferta pt instalare panouri solare program casa verde 2011