Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari

Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari


Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat intr-un interviu ca doar institutiile publice si asociatiile de locatari vor beneficia de programul “Casa Verde”

In viitor asociatiile de locatari ar putea sa-si reabiliteze termic blocul si sa-si monteze panouri solare.  Acestia vor plati doar 30% din costuri, din care 20% pentru reabilitarea termica a blocurilor si 10% pentru montarea panourilor solare. Autoritatiile locale si Guvernul vor achita 80% din costul anveloparii blocului iar Ministrul Mediului, 90% din consturile de montare a panourilor.

In interviul acordat Cotidianului acesta a anuntat urmatoarele: “Eu vreau sa cuplez acest program cu programul de reabilitare termică a blocurilor, pe motiv că la asociaţiile de locatari este factura cum este. Dacă am monta panouri solare si blocul este reabilitat termic, implicit scade factura şi poate fi scos de pe lista celor care iau subvenţie pentru caldura. Pe langa asociatiile de locatari, de acest program ar putea beneficia scoliile, caminele, institutiile. Am avut o discuţie deja cu Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga. Finantările provenind din două surse se vor putea face independent, adică asociatia să ceara fonduri pentru anvelopare de la Ministerul Dezvoltării, iar pentru sisteme de încalzire neconventionala, de la Administratia Fondului pentru Mediu

Sursa: Cotidianul

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 3 comentarii la 'Panouri solare doar pentru institutii publice si asociatiile de locatari' »

  1. “Dacă am monta panouri solare si blocul este reabilitat termic”… Tot ce incepe cu “daca” seamana a… lipsa de cunoastere. Care blocuri vor beneficia de panouri solare ? cele construite inainte de 90 ? Cele din anii 70 au deja durata de viata a instalatiilor depasita, si nimeni nu investeste in inlocuirea lor. Prin ce va curge apa calda data de panouri ? Prin tevile si caloriferele colmatate ? Romanii care locuiesc la bloc sunt “mai romani” decat cei de la case ?

  2. de ce nu se acorda subventii si celor care vor sa isi monteze panouri solare si locuiesc la case? asta e o grosolana discriminare…

  3. Scuze….dar asta nu se chiama descriminare ? Ce ce alte categorii de locuinte nu pot beneficia de acest program? Sa intelg ca in continuare se promoveaza propietate” intregului popor” sau colectiva in detrimentul celei private. Vreau sa inteleg: este ajutor social sau se finanteaza proiecte care promoveaza energiile verzi ? Romanul tot roman ramane si rezolva lucrurile tot romaneste !