Panouri solare – intrebari frecvente

Panouri solare – intrebari frecvente


Panouri solare – intrebari frecvente

Cei ce doresc sa afle mai multe despre panourile solare o pot face acum de pe un site dedicat lor: Panouri solare .

Acesta va ofera date diverse despre sistemele cu panouri solare solare, precum si ultimele descoperiri in domeniu. In plus, raspunde intrebarilor pe care orice potential doritor de sisteme de energie solara si le pune: ce sunt panourile solare si la ce se pot utiliza, cat costa, in cat timp se amortizeaza investitia, merita sa imi montez asa ceva in Romania, functioneaza aceste sisteme si noaptea sau iarna? La acestea si la multe altele puteti afla raspunsurile in acest articol, un FAQ al panorilor solare.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 31 comentarii la 'Panouri solare – intrebari frecvente' »

 1. Momentan sunt in construcie cu casa si vreau ca atunci cind termin sa am si apa calda menajera de la un panou solar.Doresc sa stiu costurile ,amplasarea pe acoperis si cantitatea de apa posibil inmagazinata. Cu stima Marian.

 2. 4.1 Estimare financiara – cost echipamente varianta solara
  Total pret varianta = 3343 Euro fara TVA
  4.2 Estimare financiara – cost echipamente varianta eoliana
  Total pret varianta = 1640 Euro fara TVA
  4.3 Estimare financiara – cost echipamente varianta hibrida
  Total pret varianta = 2483 Euro fara TVA
  Dupa determinarea solutiei tehnice finale, vom trece la faza de optimizare tehnica/financiara a solutiei si a echipamentelor care va fi efectuata in cadrul proiectului.

 3. Doresc sa construiesc o casa de 130mp, as vreau sa stiu cate panouri solare imi trebuie pt incalzirea apei? La ce preturi sunt si cine mi le instaleaza la apa curenta?

 4. pentru 50 mp cat costa cu montaj cu tot {inclusiv apa calda ) astept raspuns .pf

 5. Sunt case care fuctioneaza in romania exclusiv cu enrgie solara si eoliana.
  In functie de confortul dorit pretul este de la 4000 de euro pina la 15.000 euro Sistemul solar de incalzit apa calda, cel cu termosifonare se instaleaza foarte usor

 6. stie cineva daca se accepta dosar si pentru o casa care este abia in constructie ? am facut fundatia ,cu tot cu placa,ramanand sa continuam la primavara.

 7. care sunt firmele acreditate pentru montarea de panouri solare in
  programul “casa verde” ? unde se pot gasi ?

 8. un panou de circa 1mp cit curent poata sa produca ,adica ce pot almenta cu el (ex: 1x tv ,1x pc)?

 9. Doresc detalii despre infiintarea unei firme cu specific- comercializare, instalare panouri solare. Unde poti obtine acreditarea , care sunt conditiile pentru a obtine acreditarea

 10. Cam tarziu Domnule Capraru cu infintarea Firmei pentru montarea panourilor, nu mai sunt locuri e plin de ele la guvern, si din cate sunt trbue sa fie respinse foarte multe, dar (spaga conteza), iat adio de la asa ceva.

 11. Vreau sa fac pregatire pentru panou solar si sa-l montez poate peste cativa ani. Instalatorul mi-a spus sa traga doua tevi de la centrala pana sub acoperis. INtrebarea mea este daca mai trebuie sa am si altceva in vedere. Curent electric etc. Multumesc.

 12. mai mihai, nu stiu ce instalator este persoana respectiva care a zis sa tragi doua tevi, ce meseri mai are, este cumva si timplar si mecanic, poate e universal.
  vreau sa sti pentru a trage doua tevi cum a zis instalatorul ala, daca era un profesionist nu zicea asa. doua tevi pentru panou conteaza de numarul panourilor pare sunt puse pe casa in functie de diametrul tevilor care poate sa afecteze randamentul panourilor daca nu se respecta diametul respectiv si tot odata si izolatia tevilor, plus un cablu de care se va raacorda senzorul din panou.
  propunere me este sa iei informati de la specialisti in domeniu nu de la cei care habarnuau dar se implica si ei in instalati si fac numai probleme la client pentru buna desfasurare a instalatiei.

 13. Doresc incalzire solara,casa exista,doresc amanunte;pret,garantie,proiect,executie.

 14. pentru Dorina Hanc, NU EXISTA ASA CEVA, nu am nici un interes sa duc pe nimeni in eruare, dar vreau sa sti un lucru. Detin o astfel de instalatie facuta in primavara anului 2008 cu cele mai moderne panouri in tuburi vidate, si a venit toamna si iarna, si am asteptat sa scap si eu de facturi, problema e ca nu am scapat de nici o factura, ba mai mult ma costat in jur de 19000de EURO instalatia si am ramas desamagit ca totul este numai abureli si minciuni in toate reclamele care se fac referitor la incalzire cu panouri solare chear si cele mai performante panouri. Panourile care au puterea de a ridica temperatura si iarna ma refer la cele in tuburi cind iese soarele nu au forta de a ridica temperatura in vasele de acumulare nu pot sa duca, binenteles se face o simulare de firma de unde se iau panourile cite trebue pentru spatiul respectiv nu se pun dupa ureche si tot nu merg. Cind ete rece afara si este zapada pe ele si este si soare in ziua respectiva , este mai rau ca nu cade zapada de loc find acoperite, bune ar fi sa fie undeva jos pentru ale curata de zapada sa mai mearga ceva si iarna. Cu bani care vrei sa faci investitia cu panouri, pe care am inteles ca o doresti, pui o centrala pe lemn, s-au lemn si peleti si una pe gaz si cu restul te duci si platesti la gaz pe toata viata care o traesti si tu si copii tai si ai scapat de facturi si nu te mai complici.

 15. cum se realizeaza turul si returul dela panourile solare la boiler? cum se izoleaza aceste trasee? daca circuitul senzorului dela panou este monofilar sau bifilar, la o lungime de 20m ce sectiune trebuie sa aiba firul sau firele? cu respect,th.n.

 16. – turul si returul se realizeaza printr-o pompa de circulatie(simplu nu?)
  – izolatii…sunt” n” tipuri ,,depinde de buget si din ce material este realizat circuitul.
  – distanta maxima pentru senzor este undeva la 30 m (depinde de senzor)

  & pentru Gabi:

  TREbUia sa te interesezi din start & sa intelegeti ca: panourile solare nu reprezinta o alternativa la incalzirea locuintei.
  Pretul de 19000 euro mi se pare exagerat..probabil vroiai sa spui 1900 euro.
  Numai bine!

 17. as dori sami ziceti daca pot folosi un termostat de ambianta in locul unui controler pt panourile solare cu pompa de recirculare si daca se poate o schema electrica a unui controler.va multumesc mult.

 18. am o intrebare in legatura cu panourile solare. cele care sunt puse pe acoperisurile caselor nu sunt distruse de grindina? sau de vijelii? avand in vedere numarul mare de furtuni din tara noastra in ultimii ani.

 19. panourile solare sunt o alternativa buna pentru producerea apei calde menajere avand in vedere ca avem soare cel putin 9 luni pe an, iar investitia merita (aprox. 1000 euro\panoul)pentru o casa normala fiind suficiente 2. Iar in ce priveste siguranta panoului(sticla)ar trebui sa cada grindina sub forma de bolovani pt. a o deteriora , in principiu sunt sigure.

 20. am facut singur panou solar 2m pe 1m .macostat 14mil.fara boiler,boilerul lam folosit pe cel al centralei termice,.sunt foarte multumit. nu va sfatuiesc sa luati cu tuburi vidate .pe linga ca sunt scumpe nu rezista la grindina .tb sa fie gheata mai mica decit bobul de piper!!! pentru detalii o766787504.

 21. daca va uitati in orice buletin de incercare al unui panou solar (gasit pe internet cu usurinta) toate panourile solare sunt dimensionate pt a rezista la 20mm diametru de grindina!!! De obicei e suficient…

 22. apropo de incalzirea locuintei cu panouri solare exista multe alternative (scheme care functioneaza f bine daca instalatiile sunt dimensionate corect). Nu stiu insa daca la noi exista specialisti care se si pricep. La incalzirea solara e nevoie mereu de incalzire in pardoseala altfel nu s-a realizat nici un avantaj…

 23. mergi la o firma care vinde panouri solare si intreaba ce garantie dau la panouri in caz de grindina de regula nudau sau tesfatuiesc sa ti le asiguri la o firma de asigurari nici vorba de 20mm nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce rezistenta tuburilor la grindina de altfel acestea suntieftine!!!

 24. m-ar interesa daca in loc de puffer[care este f.scump] pot folosi un boiler electric 100l.pentru a stoca apa calda produsa de un panou solar si daca se poate racorda la centrala pe gaz

 25. pt.Dl.Chiritescu boilerul trebuie sa aibe dubla serpentina. Pt. detalii mai multe cauta un distribuitor KESTON pe keston@celsius2000.com

 26. Pt Dl. Chiritescu
  Merge cu o singura serpentina si pe circuitul de apa calda se monteaza o valva cu trei cai care comuta pe centrala pe gaz apa calda daca nu este destul de cald boilerul. Doua serpentine sunt necesare pentru un circuit suplimentar de incalzire de pe centralele pe lemn sau pentru a folosi caldura stocata pentru incalzirea in pardoseala de exemplu. Oricum un boiler de 100 de litri vor merge oarecum la limita cu un singur panou plan de 2mp sau 15 tuburi vidate de 1800mm/58. Exista boiler electric cu o serpentina la preturi onorabile. Toate bune si succes

 27. Panourile cu tuburi vidate cu sticla borosilicat 3.3 de grosime 1.6 mm rezista la grindina de 25 mm fara probleme. Sunt in primul rand utilizator care a prins mai multe furtuni cu grindina serioasa, iar apoi sunt si importator de asa ceva. Nu le-as fi adus daca nu aveam incredere in modelele cu tuburi vidate. Revolutioneaza tehnica solara, iar pentru podisul Transilvaniei nu recamand altceva. Pentru partea de sud a tarii merg foarte bine cele plane. Am adus si asa ceva, fiecare sistem avand avantaje si dezavantaje, trebuie adaptate conditiilor climatice si pretentiilor proprietarului. Nu vei putea obtine incalzire de pe panourile plane oricat ai vrea…
  http://www.kyotra.ro

 28. doresc mai multe relatii despre tuburi vidate hai-pip.-pret;-cum pot procura?-etc.

 29. La noi pe site gasiti preturi si detalii, livrare in toata tara prin curier rapid .eco-solar.ro

 30. as dori sa stiu ce cost are 4 kwvati de enegie solara produsa de panouri

 31. Pentru Andreea,
  Conteaza mult timpul in care vrei sa produci cei 4 kw si ce fel de energie astepti, termica sau electrica. In functie de asta se poate incepe dimensionarea unui sistem…