Panouri solare montate pe baloane

Panouri solare montate pe baloane


Panouri solare montate pe baloane

Cea mai mare problema a panourilor solare sunt costurile mari de implementare, datorita suprafetei mari de pamant necesare pentru a crea o ferma de panouri fotovoltaice care sa ofere suficienta energie pentru a acoperi necesitatile unei comunitati de locuinte.

Aceasta problema este pe cale de a fi rezolvata prin proiectul Sunhope, ce consta din baloane fabricate din material textul impregnat cu celule fotovoltaice. Baloanele rezolva problema spatiului, putand fi instalate unul deasupra altuia, inaltimea nefiind o problema. In plus baloanele fotovoltaice au nevoie doar de un panou de control, un cablu de alimentare cu heliu (pentru a mentine baloanele in aer) si un cablu de alimentare.

Unul sau doua baloane sunt necesare pentru a acoperi necesitatile unei locuinte medie. Pretul unui balon cu diametrul de 3 metri care produce aproximativ 1 kwatt este de 4000$, semnificativ mai putin decat cei 10.000$ necesari pentru panouri solare traditionale care produc aceeasi cantitate de electricitate.

Momentat solutia Sunhope nu este disponibila comercial, lucrandu-se din greu pentru a creste rezistenta la vanturi si a scadea costurile de intretinere si instalare. Baloanele solare au mai multe aplicatii practice, putand fi instalate rapid in cazuri de urgenta in zone calamitate, spre exemplu.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Panouri solare montate pe baloane' »

  1. O sa le vedem in curand si in parcurile de distractii…