Panouri solare transparente

Panouri solare transparente


Panouri solare transparente

Cea mai noua inovatie in domeniul panourilor solare vine de la QUT Institute of Sustainable Resources, unde profesorul John Bell a inventat panourile solare transparente. Noile panouri ar putea permite in viitor crearea unor case ecologice realizate complet din panouri solare transparente.

Chiar daca este putin probabil sa vedem un design asa de extrem, noua tehnologie ar putea incuraja suprafete vitrate generoase, suprafate care vor contribui la reducerea emisiilor de CO2 ale unei locuinte.

Panourile solare descoperite de John Bell au o tenta rosiatica, dar sunt complet transparente. Proprietatile absorbante de caldura ar putea de asemenea inlatura nevoia unui sistem de racire a locuintei, indicele de transfer termic al unei locuinte care foloseste panouri solare transparente fiind redus. Tehnologia este asteptata pe piata in urmatorii ani.

Sursa: Physorg

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 2 comentarii la 'Panouri solare transparente' »

  1. s-a spus ca nu pot asigura montajul, deci vor putea sa incapa usor pe mana speculantilor, asa ca …vom fi bucurosi sa le cumparam cu 10-15 procente mai ieftin…din pretul real.

  2. …daca este vorba de cele ce folosesc la baza oxizi de ruteniu si titan, de ce nu am produce si noi ce au produs cei de la dyesol…asa ceva…