Panouri solare realizate din vopsea

Panouri solare realizate din vopsea


Panouri solare realizate din vopsea

Cele mai mari dezavantaje ale panourilor solare: costurile si procesul de fabricatie din care rezulta compusi toxici, sunt pe cale de a fi inlaturate odata cu inventarea vopselei absorbante, care transforma razele soarelui direct in electricitate. Eficienta panourilor solare realizate din vopsea este destul de scazuta, situandu-se undeva in jurul valorii de 5%, dar pretul redus permite vopsirea unor suprafete mari la un cost redus.

Imaginati-va o cladire acoperita in intregime de vopsea absorbanta. Costurile cu energia ar scadea considerabil, tehnologia fiind scalabila de la case mici pana la cladiri industriale.

cladire acoperita de vopsea solara
Exemplu de cladire acoperita cu vopsea solara

Sursa: Inhabitat

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 19 comentarii la 'Panouri solare realizate din vopsea' »

 1. Foarte interesant……Poate ve-ti avea si alte informatii pe viitor…

 2. Urmarim subiectul si vom posta un update odata ce vor aparea mai multe informatii.

 3. Interesant. Prea putine informatii.

 4. Pe ce fel de materiale (lemn, tigla, tabla, etc) se poate aplica aceasta vopsea absorbanta? Pe sindrila se aplica?

 5. Se poate folosi si la incalzirea locuintei ? Cat costa vopseaua pentru 150 mp ? Cat costa toata instalatia ? se pot vossi si peretii casei?

 6. cat costa vopseaua asta de unde se poate procura si pe ce material se poate vopsi??????

 7. cat costa? de unde se poate procura? cine executa lucrarea?

 8. ma intereseaza tot ce tine de energia solara, euliana ,geotermala ,biomasa si alta energie ecologica

 9. cred ca a venit timpul sa producem si noi cate ceva,de exempu eu incep sa produc panouri solare de maine

 10. nu este o afacere panourile solare, pentuca sunt scumpe si costa mult investitia, si nusi permite oricine.

 11. foarte interesant produsele prezentate de dumneavoastra .dar nu ati putea sa prezentati mai pe larg aceste produse de ex: benefiicii costuri de achizitie ,de mentinere in functiune,un studiu de piata care sa arate cam in cat timp sar amortiza investitia,gradul de implicare al statului in finantarea unui asemenea proiect.
  va multumesc

 12. BRAVOOOOOOOOO vad ca cineva vrea sa cucereasca piatza cu aceste minumatzii, dar oare cum se leaga firele sau mai bine zis conexiunea electrica intre fire si vopsea cum o facem? si cum punem legaturile serie paralel ? hai ca astept ionutz sami raspunzi cu ceva detaliii cas deja preocupat si eu de vopseaua minune ?
  A era sa uit domnule AURELIU promit ca de MAINE am sa produc si eu turbine eoliene de mare putere . da asa am avut o revelatzie .

 13. frateloooooo :)) , deci, cred ca aplicarea vopselei va fi multistrat, adica se va vopsi un start izolant se arunca firele si vopseste siliciul P sau N (depinde de unde vine lumina, apoi cred ca celalalt strat de siliciu si apoi aruncate firele, apoi un lac protector special. cam asa banuiesc eu ca ar fi executata lucrarea. Suportul pe care este asternuta vopseaua ramane de vazut pt ca ar trebui sa confere duritate si rezistentza in timp. Aha si eu de maine ma apuc de produs hidrocentrale care sa mearga cu apa de la canalizarea orasului =))

 14. care este procedeul prin care din vopsea ajunge energia termica la casa deci inteleg ca incalzespe mai bine acoperisul dar cum se incalzeste apa? prin ce metode se transforma energia termica in energie electrica pot primi un raspuns la narkoma_1985@yahoo.com

 15. Vopseaua se aplica se pare doar pe otel. Deci ar merge si pe tabla de acoperit casa, dar aceasta nu trebuie sa fie galvanizata. Nu sunt prea multe informatii pe site-ul original (http://www.inhabitat.com/2008/03/24/solar-power-without-a-solar-panel/)

 16. domnule(turbo_pover21)eu chiar lucrez la un astfel de proiect de 5kw ax vertical

 17. panourile solare sunt ok dar nu cumva uitam de intretinere? curatare de praf si alte depuneri,zapada,saruri etc

 18. domnule aureliu iartama daca gresesc poate eu numi pot imagina cum se pot produce asa peste noapte panouri fotovolatice fara sa ai toate cele necesare , dar poate ca unii le au de ce nu . eu sunt interesat de constructia unui generator eolian cu ax VERTICAL SAVONIUS dar pana la 5kw . poate imi trimitetzi si niste poze cu ceea ce ati facut poate mai prind vreo idee in special la generator , dumneavoastra ce fel de generator ati folosit cu magnetzi permanenti sau cum , si ce multiplicator iati atasat ce raport are ,

 19. da io stiu ca sint si panouri solare din coceni de porumb eficienta 25/100 da idei noi???????????????????????