Un dispozitiv solar de purificare a apei

Un dispozitiv solar de purificare a apei


Un dispozitiv solar de purificare a apei

Un inventator suedez a dezvoltat un dispozitiv solar de purificat apa care ar putea oferi milionelor de oameni saraci din intreaga lume acces la apa potabila, ce se poate obtine din  surse infectate de bacterii fara a se mai imbolnavi din cauza acestora.

Aparatul denumit Solvatten seamana foarte mult cu un bidon de benzina si poate fi umplut cu pana la 10 litri de apa, apoi trebuie sa ramana deschis la soare. Un simplu indicator arata ori culoarea rosie, ori verde, anuntand utilizatorul daca apa este purificata si sigura pentru baut (aceasta trebuie sa ramana circa 3-4 ore la soare). In acest fel disparand riscul de a contacta boli de apa.

Inventatorul  Wadstrom Petra a precizat ca: „Ideea mi-a venit în momentul în care am conştientizat că o groază de oameni trăiesc cu resurse de apă infectate, iar sute de copii mor din această cauză. Iar aceste urmări sunt uşor de prevenit prin energia solară, pe care oamenii n-o folosesc încă la adevăratul ei potenţial”,

Aparatul a fost testat deja în Kenya şi Nepal avand un foarte mare succes. Potrivit lui Bhushan Tuludhar, directorul executiv al Organizatiei Publice de Sanatate din Nepal. Aceasta inventie este minunata deoarce va ajuta o multime de oameni din tarile sarace, fiind in acelasi timp prietenos cu mediul. Apropo cautand pe internet articole am gasit un blog foarte interesant.

Sursa: Solvatten

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Un dispozitiv solar de purificare a apei' »

  1. -Cred ca ar trebui adus f.repede si in Romania , nu mai vaem mult pina cind calitatea apei de baut va lasa de dorit .Exista deja zone in care se consuma apa (consum uman) improprie consumului uman . -Mai exista metoda tratarii apei cu ultraviolete (lampa realizata de niste studenti americani , foarte ieftina) pentru zonele care sunt electrificate . -Am facut referire doar la metodele foarte ieftine si eficiente .