IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tu cum calci acceleratia?
Ionut Popa
post Apr 24 2009, 01:35 PM
Post #1

Administrator
**

Group: Root Admin
Member No.: 1

Reducerea emisiilor la masini nu inseamna doar cumpararea uneia cu motor EURO 4, EURO 5 samd, ci si felul in care conduci.

Voi cum calcati acceleratia? Ce metode aveti pentru a reduce consumul? Ale mele sunt:

- nu accelerez brusc
- pastrez distanta mai mare fata de masina din fata pentru a putea anticipa ce se intampla, sa nu trebuiasca sa franez brusc
- nu incarc porbagajul cu bagaje inutile
- nu merg turat
Go to the top of the page

+Quote Post
Dragos Cristache
post Jun 15 2009, 08:10 PM
Post #2

Newbie
*

Group: Members
From: Bucharest, Romania
Member No.: 631

banuiesc ca cel mai eficient mod de a calatori este acela de a pastra motorul la o turatie cat mai mica. astfel se arde mai putin combustibil, deci mai putine emisii

un combustibil cufoarte putine emisii este uleiul obtinut din prajirea cartofilor, am inteles ca amidonul cartofilor produce o combustie lipsita de emisii. o sa imi contiunui studiile dupa care am sa incerc sa promovez un astfel de combustibil, cine ar fi interesat sa mi se alature cercetarilor?

--------------------
Idubitabil! sau...

+Quote Post
Bogdan C
post Oct 28 2009, 10:35 AM
Post #3

Newbie
*

Member No.: 762

QUOTE (Dragos Cristache @ Jun 15 2009, 08:10 PM) *
banuiesc ca cel mai eficient mod de a calatori este acela de a pastra motorul la o turatie cat mai mica. astfel se arde mai putin combustibil, deci mai putine emisii

un combustibil cufoarte putine emisii este uleiul obtinut din prajirea cartofilor, am inteles ca amidonul cartofilor produce o combustie lipsita de emisii. o sa imi contiunui studiile dupa care am sa incerc sa promovez un astfel de combustibil, cine ar fi interesat sa mi se alature cercetarilor?

emisii exista si din "biodiesel", daca la asta te referi, insa CO2-ul emis din arderea biodiesel-ului obtinut din acel ulei, este acelasi CO2 absorbit de planta din care a fost obtinut uleiul candva smile.gif

Asadar nu distrugi balanta utilizand biodiesel. Problemele ar fi (sau cel putin cele ce imi vin acum in minte):

1) Marile corporatii petroliere care domina guvernele marilor tari nu vor da inapoi cu una, cu doua...asadar industria se misca greu in acest sens (productie, distributie la consumator, etc);
2) Industria auto face progrese lente in acest sens (desi modificarile sunt minore si tin mai mult de calibrari soft la un diesel normal smile.gif ) datorita punctului (1) + prostia consumatorului (de fapt lenea);
3) Cand in sfarsit isi va "intra in mana" aceasta industrie, daca va fi cu adevarat populara, unde vom cultiva atat de mult plantele necesare? Automat corporatiile de la punctul (1) vor intra in joc si vor distruge ecosisteme prin defrisari masive, etc. De ce spun asta? Pt ca ei nu sunt interesati de binele planetei ci de reducerea costurilor...asadar, nu se vor stradui sa planteze diverse culturi in desert, ca ar fi mai ieftin si usor sa taie o ditamai padurea intr-o tara saraca si prostita precum Romania (sa nu mai vorbim de tarile din Africa, America de Sud, Asia)

....

Cred ca sunt multe puncte, mai contribuiti si voi smile.gif

Pentru a raspunde intrebarii din titlu, personal merg destul de linistit, cum a scris si Ionut. Oricum tine mult de specificatiile tehnice oferite de fabricant pt un anumit motor. Cred ca cea mai buna solutie este sa calatorim mai multi cu aceeasi masina pe cat de mult posibil. In Romania faceam naveta la serviciu 3-4 in aceeasi masina (ce-i drept, ne gandeam la costuri, nu la ecologie), insa acum locuiesc in Anglia si sincer vad cate un gorobete in fiecare masina, iar majoritatea masinilor de navetisti au cel putin motoare de 1.6l sad.gif Ironic, nu? Si conduc destul de sportiv baietii, precum se conduce prin Bucuresti...dar aici asta se intampla intr-un orasel de provincie. De ce? lenea mare, costuri mici pt ei smile.gif

+Quote Post
GuitarCrazyo
post Oct 31 2009, 12:28 AM
Post #4

Newbie
*

From: US
Member No.: 758

Salut prieteni,

Ma intrebam, si cred ca nu sunt singurul, cum faci un share cu un DM500, dar si care sunt locurile unde se gasesc linii free.

+Quote Post
VelpSemO
post Nov 22 2009, 01:07 PM
Post #5

Advanced Member

From: Finland
Member No.: 782

Cornel Torcea are dreptate,chiar daca ai medie mai mare decat el, deja locurile s-au ocupat, nu mai conteaza ce medie ai.Respectivul elev nu mai participa din acel moment la repartitia computerizata. Cum spui tu, n-ar mai trebui sa fie optiuni pentru licee, ati fi repartizati toti in ordinea mediilor, si asa ar fi licee doar cu media de admitre 9,00, altele cu 8,99 s.a.m.d. Cum iti explici plaja mare de medii de admitere la o specializare, media max. si media min.?

--------------------
Too lazy to set a custom title hedonism philosophy

+Quote Post
VelpSemO
post Nov 24 2009, 04:01 AM
Post #6

Advanced Member

Cum pot adauga o functie care nu o pot regasi in lista de functii ale personalului?

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Nov 29 2009, 12:56 PM
Post #7

Advanced Member

La DSP Bacau mi s-a raspuns ca nu fac expertizare decat pentru operatori xerox si imprimante matriceale. Imi puteti trimite o copie dupa documente de expertiza din alte judete ?

Multumesc,

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 2 2009, 06:21 AM
Post #8

Advanced Member

Buna ziua
Am urmat pasii specificati mai sus si practic ne-am impotmolit la inspectia care trebuia sa se faca la scola.
Mai bine zis dupa trimiterea cererii de inspectare a locurilor de munca nu s-a mai intamplat nimic, nu a venit nimeni si nu am primit nici vreun semn de viata cum ca ar lua in calcul cererea noastra.
Pe yahmess dl. Marius Seini nu a raspuns penstru a oferi mai multe detalii.
Stie cineva ce trebuie facut in continuare?????
E pana la urma dreptul nostru.
VA multumesc

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 2 2009, 04:31 PM
Post #9

Advanced Member

Draga Anca,

Vreau si eu sa-ti raspund si sa-ti povestesc ce a insemnat viata mea pana sa-l cunosc pe sotul meu.
Am crescut cu un tata alcoolic si in adolescenta am avut 2 tentative de sinucidere "datorate" lui. Si noi si mamica am luat bataie ani la rand - fara sa stim de ce. Este cumplit de dureros pentru un copil sa ia bataie si sa nu stie din ce motiv. Este cumplit de dureros sa-si urasca de moarte si sa-si iubeasca tatal in acelasi timp. Aceasta confuzie de sentimente te distruge. Este cumplit sa vrei sa imbunatatesti lucrurile si sa nu stii cum , sa nu ai nici o putere. Este cumplit sa te simti vinovat tu ca si copil pentru ca nu poti sa-l faci pe tati sa te iubeasca. Este cumplit sa ajungi sa spui ca nu mai crezi in Dzeu si sa-ti doresti ca tatal tau sa moara.
Imagineaza-ti prin ce trecea sufletul nostru cand mergeam sa-l culegem de pe unde era cazut si toti ceilalti copii radeau de noi sau cand stateam nopti intregi ascunsi pe sub mese sau prin debarale ca sa nu ne scoale din somn sa ne ia la bataie - nimeni nu merita asa ceva- NIMENI
Care sunt rezultatele: stima de sine inexistenta atat a mamei noastre cat si a noastra, inadaptare sociala, probleme de comunicare, probleme in realizarea de performante scolare si profesionale- mai tarziu si pentru cei care constientizeaza ce li se intampla- ani de zile de munca sustinuta de reconstruire a stimei de sine.
Mama mea s-a transformat dintr-o femeie puternica intr-o femeie care are nevoie de aprobare pentru orice decizie ar avea de luat, nu mai are curaj sa faca nimic si regreta ca nu a divortat la timp- pentru ca a vrut ca noi sa avem un tata.
Noi avem fiecare sechelele lui si fiecare lucreaza cum poate mai bine sa le depaseasca.

Norocul nostru a fost ca suntem 5 si mama a avut grija sa ne tina uniti si sa ne educe cum a putut ea mai bine si norocul meu este ca am gasit un barbat cum nici nu merit- este extraordinar de bun si de cuminte si prin iubirea pe care mi-o ofera ma ajuta sa devin din zi in zi o femeie puternica si constienta de valoarea ei

Acum, dupa ce am si studiat in facultate problema alcoolismului incerc sa-l inteleg pe tatal meu si sa-mi dau seama ca e doar o boala- ca omul din el a murit demult - dar inca ma intreb daca voi avea puterea sa-l iert atunci cand va parasi aceasta lume?

Alcoolismul nu se vindeca- chiar daca persoana dependenta renunta la alcool - daca peste 10 ani se apuca din nou boala evolueaza exact din locul din care a ramas la intrerupere.

Eu nu vreau sa-ti zic sa faci in vreun fel dar am vrut sa vezi care ar putea fi o varianta nefericita a vietii de mai incolo.

Sa te ajute Dzeu sa iei o decizie fericita pentru tine si pentru baietelul tau si sa-ti dea putere sa mergi mai departe cu curaj

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 3 2009, 10:19 PM
Post #10

Advanced Member

am si eu o mare nelamurire...cum este corect sa desparti in silabe cuvantul "coafa"? dau admitere anul asta la drept universitate si am luat variantele de anul trecut...e si ei zic k e corect : coa-fa? este logic?k eu nu am gasit logica? va rog lamuriti-ma si pe mine

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 5 2009, 06:46 PM
Post #11

Advanced Member

Eu am 38 de ani.Alex este inca la gradinita, de la toamna merge la scoala, l-am mai lasat un an ptr. ca am simtit ca nu-i pregatit ptr. scoala si sincer am vrut sa-i mai aman copilaria un pic.
Si eu am citit destule pe aceasta tema, eu chiar am fost la dr. cu el ptr. ca l-am suspectat de ADHD, dar am inteles tarziu ca problema era la mine, eu nu-l intelegeam, si de atunci am incercat sa ma schimb. Pot sa spun acum ca am un baiat cuminte si ascultator, cum nu speram vreodata.Ma gandesc ca acum trebuie sa o iau de la capat, si nu stiu daca o sa mai am rabdare...dar cel putin cunosc drumul si sper sa nu-mi mai fie atat de greu.

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 5 2009, 09:16 PM
Post #12

Advanced Member

Cum se face media tezelor??
se iau toate notele de la teze si se impart la 10
sau media la rom,media la mate.si media la ist/geogra si se impart la 3?

Multumesc anticipat:

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 09:58 AM
Post #13

Advanced Member

Acum oricum am facut optiunile, dar vreau sa fiu convinsa ca am procedat bine.
Sa-mi spuna cineva daca am procedat corect.
Prima mea optiune este la un liceu la care sansele de a intra sunt foarte mici. Apoi le-am luat in ordine descrescatoare pana mi-am complectat lista de optiuni.
La optiunea numarul 7 pe care am facut-o cred ca am sanse reale de succes.
Acum intervine dilema mea pe care nu am inteles-o foarte bine de la doamna diriginta cand ne-a explicat. Daca un alt candidat are medie mai mica ca a mea dar prima lui optiune este cea cu numarul 7 de la mine, cine are sorti de izbanda? Cine cunoaste sigur aceasta problema sa-mi raspunda.

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 11:02 AM
Post #14

Advanced Member

Am si eu o nelamurire, secretara, atunci cand completa mediile in registrul matricol avea rubrica> nationalitate si a scris : romana, in dreptul tuturor elevilor indiferent de sex, este corect? sau trebuia sa scrie roman la toti ?

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 01:24 PM
Post #15

Advanced Member

Gandeste-te putin si la tine si la viata copilului tau. Nu meritati asa ceva, orice fiinta care aduce pe lume un copil merita respectata, cate trage o femeie un barbat nu ar putea duce niciodata, dar macar sa te respecte, nu cred ca iti doresti ca copilul tau sa vada scenele dintre tine si sotul tau si cred ca daca le-ar vedea l-ar afecta foarte mult deoarece copii nu uita niciodata astfel de lucruri chiar ii marcheaza pentru tot restul vietii. Ce exemplu va lua copilul tau de la tatal lui? Gandeste-te bine

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 06:58 PM
Post #16

Advanced Member

Salut.
Eu sunt de la un liceu din Craiova si este al doilea an cand beneficiez de acest spor, impreuna cu alte persoane din scoala.Anul trecut am fost singurul care a avut 15, adica maxim, restul au avut 10, 7,5..etc,Anul acesta, cei de la DSP DOlj au prezentat ceva prin care maxim este 10.
Stiti ceva de asa ceva???
Multumesc mult.

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 09:20 PM
Post #17

Advanced Member

Am si eu o intrebare. In Vrancea daca intrebi la DSP ti se spune ca nu mai raspund ei de acest lucru ci Medicina Muncii. Stie cineva despre asa ceva?

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 6 2009, 10:26 PM
Post #18

Advanced Member

mda da am tot cautat servere da nu am gasit niciunul gratuit imi poate spune cineva unde pot gasi unul gratuit?

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 7 2009, 09:58 AM
Post #19

Advanced Member

yo vreau sa intru in madgearu...am media 9 03 kredetzi k intru?:-ss

--------------------

+Quote Post
VelpSemO
post Dec 7 2009, 12:23 PM
Post #20

Advanced Member

si eu tot 9.19 am si vreau in madgearu..pana acum eram ft incantata so faze deastea.dar nujt.. parca acum mam deziluzionat ca mia spus cineva cai urat , ca inchisoareceea ce nu prea ma intereseaza ft mult ca mam dus la liceu sa invat nu sa stau toata ziua prin cluburi , cas prof aiurea , ca uniforma e urata , ca oamenii de acolo lasa mult de dorit.:-??..nujt parca acum nici nu as mai vrea asa mult in madgearu

--------------------

+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 9th September 2010 - 04:40 AM
Design by: Download Free Invision Skins