Cand se ieftineste benzina?

Cand se ieftineste benzina?


Cand se ieftineste benzina?

Pretul barilului de petrol e in cadere libera. Daca acum cateva luni era la $135 , acum a “reusit” sa scada sub $70, un record al ultimelor 14 luni. La noi, pretul carburantilor insa nu a scazut si el decat cu in jur de 10 bani…

Asadar, pretul barilului a scazut cu aproape 50% iar pretul carburantilor la benzinariile de la noi cu … 2,5% . O sa va intrebati unde e diferenta? In buzunarul proprietarilor de rafinarii, desigur.

Pe YM circula azi un mass tampit prin care eram indemnati sa nu alimentam cu benzina deloc vreo 3 zile la rand , pe la sfarsitul lui octombrie. Sa fim seriosi, oricum o sa alimentam, iar preturile chiar daca vor scadea, nu o vor face deloc dramatic. In cel mai bun caz poate ajunge litrul de benzina de 95 pe la 3,5 RON. Dar cred ca nici atat.

De ce? La noi nu se manifesta criza care in SUA a facut pe tot mai multi americani sa renunte la tancurile lor de masini? Si astfel sa scada cererea? Si sa atraga dupa ea scaderea pretului la barilul de petrol? Pai.. ne afecteaza.

Dar pe comercianti ii doare la basca. De ce sa vanda ei mai mult dar mai ieftin cand pot vinde un pic mai putin si mai scump? Nu? Pentru ca, sa fim seriosi… foarte putin din cei ce utilizeaza masina zilnic vor renunta la ea, oricat de mult va creste costul benzinei… Pentru ca romanul e prea comod!

Asadar, cand se ieftineste benzina? Cand o sa invatam ca e mai bine sa mergem pe bicicleta. Parerea mea…

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 2 comentarii la 'Cand se ieftineste benzina?' »

  1. EV ESTE RASPUNSUL !

  2. A scazut pretul benzinei la 3.01 lei pe litru o imbunatatire substantiala dar inteleg asta fiindca lumea este acum atrasa de masinile diesel pentru consumul lor mic dar nu iau in calcul pretul ridicat la diesel fiindca cererea e deja mare de la vehiculele care fac trasportul de marfuri si costul suplimentar pe care trebuie sa-l achite la service.Deci daca crezi ca poti sa cheltuiesti mai putini bani cumparand o masina diesel pentru uz personal decat o masina pe benzina te inseli amarnic.