Chevrolet Volt va avea o versiune europeana: Opel Ampera

Chevrolet Volt va avea o versiune europeana: Opel Ampera


Chevrolet Volt va avea o versiune europeana: Opel Ampera

In martie, la Salonul Auto de la Geneva, va fi lansat Opel Ampera, versiunea europeana a vehiculului electric Chevrolet Volt. Numele versiunii europene a mult-asteptatului Chevrolet Volt a fost anuntat oficial de catre General Motors.

Aceast model va fi identic cu Volt. Opel Ampera se va diferentia de Chevrolet Volt doar prind designul agresiv si prin noua sigla. Oficialii de la GM au facut public doar o poza-teaser in care putem admira partea frontala a masinii.

Opel Ampera va avea aceeasi propulsie si acelasi tren de rulare. autonomia si datele tehnice fiind identice. Motorul electric o va ajuta pe aceasta sa parcurga aproximativ 60 km, apoi va intra in functiune motorul clasic, pe benzina, care ii va reincarca bateriile Li-Ion oferindu-i o autonomie totala de cateva sute de kilometri. Propulsorul electric este cel care va invarti rotile pe tot parcursul vietii modelului, nu motorul cu benzina. Opel Ampera va intra pe piata in anul 2010 fiind prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Sursa: Autoblog

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Chevrolet Volt va avea o versiune europeana: Opel Ampera' »

  1. CATA TAMPENIA, pui motor pe benzina sa incarce bateriile… si motorul pe benzina ce eficienta are… In locul a 500 de kg de motor cutie si alte angrenaje si lichide, mai bine puneau baterii suplimentare pt o autonomie mai mare