Ultimate Aero EV, supermasina electrica

Ultimate Aero EV, supermasina electrica


Ultimate Aero EV, supermasina electrica

Momentan, cea mai rapida masina de serie din lume este Ultimate Aero, o masina cu un motor de 1183 cai putere. Masina consuma un galon de benzina pe minut, adica nu foarte economic si ecologic. Producatorul insa, Shelby Supercars, si-a pus toti banii pe viitorul proiect, o super masina electrica care va produce peste 500 cai putere, producand zero emisii poluante.

Prototipul va fi gata anul viitor in februarie, productia de serie urmand a fi demarata in decembrie. Deocamdata exista discutii privind folosirea unui singur motor sau a doua motoare si asupra tractiunii, fata sau integrala.

O necunoscuta care va starni cu siguranta curiozitate este alimentarea, Shelby declarand ca vor fi perioade lungi intre realimentari, de cativa ani, lucru ce pare imposibil cu tehnologia actuala.

Susa: Wired

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 8 comentarii la 'Ultimate Aero EV, supermasina electrica' »

  1. Ba da este posibil pentru ca Guvernul American a declarat caci o tehnologie secreta privind bateriile va fi desecretizata si lasta la public.Tehnologia este Militara la moment,este vorba de baterii pe baza de radiatie Alfa care dau energie fara reincarcare timp de 30 ani.Informatia am gasit-o in http://www.compact.ro

  2. nisto

  3. […] si vehicule integral electrice. Performantele acestora cresc de la an la an, avem chiar si un super roadster electric capabil sa se ia la intrecere cu orice sportiva pe benzina. Dar o intrebare persista pe buzele […]

  4. masina asta e incredibila! si cine a facut o e super

  5. Acum ceva vreme, 7-8 ani, printre realizarile tehnice deosebite, era si un acumulator care putea fi incarcat in 30 de secunde.Nu s-a mai auzit nimic despre el(Gandeste simplu, o reincarcare cat un plin de benzina-ca timp, sau de cati bani ai..). Pe de alta parte o masina cu un motor electric+generator magnetic + cateva baterii, poate deveni o fiara pe patru roti, alimentata o data pe an…(sau chiar la doi trei ani), cu alti magneti!

  6. Baterii pe baza de radiatie Alfa? Deci un fel de motor minune cu radiu. sau cu alt material radioactiv.
    Am citit o gramada de gargara pe net undeva despre o bobina a unuia care pretindea ca produce curent “din nimic” in urma cu cateva zeci de ani. Probabil era o varianta. search: Hubbard Coil Runs Boat On Portage Bay Ten Knots An Hour. Scria acolo ca a alimentat cu acea bobina o barca cu motor electric la o demonstratie publica. E o categorie de fenomene in care eu personal nu am prea mare incredere, la limita dintre stiinta si SF sau sarlatanie. Mai degraba as crede intr-o sursa radioactiva acolo decat in free-energy.

  7. Nu mai visati ! Guvernele vor avea grije sa nu se intample aceste lucruri, atata timp cat 75-80% din pretul benzinei sau motorinei intra in buzunarul lor.

  8. Si oare de ce credeti ca pretul KW va fi mai mic dupa ce o sa depinzi total de electricitate. Nu cumva tot statul controleaza acest pret?. Este exact cum m-as muta cu datoriile dintr-o banca in alta, O palma la un c___t!