Masinile ecologice au preluat controlul in saloanele auto

Masinile ecologice au preluat controlul in saloanele auto


Masinile ecologice au preluat controlul in saloanele auto

Saloanele auto sunt luate cu asalt de catre oamenii care vor sa cumpere masini ecologice. Anul acesta la Salonul Auto de la Detroit masinile propulsate de motoare de tipul diesel “curat” au luat locul celorlalte masini obligandu-i pe producatorii de masini poluante sa paraseasca salonul din cauza lipsei de clienti.

La Salonul Auto de la Detroit Volkswagen a prezentat noua masina prietenoasa cu mediul pe nume BlueSport. Reprezentanţii Volkswagen au declarat ca in maxim doi ani acest roadster compact, cu două locuri va concura pe piata cu celelalte masini ecologice. Viteza maxima a acestui model este de  226 km/h consumand doar 4,3 litri la suta de kilometri datorita sistemului “stop&start” sau recuperării de energie la frânare.

Nemtii de la Audi au prezentat conceptul Sportback, un GT cu patru uşi. Acesta îndeplineşte normele de poluare Euro6 (acest standard va intra în vigoare din 2014), fiind cel mai curat motor diesel care există pe piata. Consumul acestei masini este de 5,9 litri/100 km, atingand o viteza de 245 km/h.

Acestea sunt doar cateva dintre masinile prietenoase cu mediul existente la Detroit. Anul acesta, la Salonul Auto de la Los Angeles, Volkswagen Jetta TDI  a castigat titulatura de “Maşina verde a anului 2009” fiind o maşină propulsată cu un motor de tipul “clean diesel”.

Potrivit cercetatorilor, Statele Unite ar economisii aproximativ 1,4 milioane de barili de petrol pe zi daca o treime din vehiculele care circulă in aceasta tara ar dispune de o motorizare “curata”. Cel mai important lucru ar fi acela ca vor ajuta foarte mult la combaterea incalzirii globale. Chiar si in Romania am vazut ca din ce in ce mai multi romani isi cumpara masini prietenoase cu mediul.

Sursa: Ecomagazin

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Comentariile pentru aceasta pagina sunt inchise.