Masinile ecologice, un subiect in voga

Masinile ecologice, un subiect in voga


Masinile ecologice, un subiect in voga

In ultimele zile vad din ce in ce mai multe stiri care ne anunta cum ca diversi producatori de autovehicule isi indreapta atentia tot mai mult asupra reducerii consumului si realizarii de masini economice si ecologice. Nu e vorba doar de motoare ci si de alte parti ale unei masini moderne, parti ce pot ajuta la realizarea economiei de combustibil.

Noi nu putem decat sa ne bucuram ca s-a ajuns si la acest pas si sa asteptam sa vedem si rezultatele. Chiar daca unele dintre solutiile propuse sunt de-a dreptul hilare, cum ar fi cea adusa de Kia: vor folosi puterea vantului in propulsia modelelor proprii de automobile. Aceasta cu ajutorul unui sistem de captare a curentilor de aer ce va avea atat rol in accelerarea, cat si decelerarea vehiculului, sistem ce va asigura un consum redus cu pana la 25% fata de acelasi vehicul fara acest sistem. Probabil cum va arata acest sistem puteti vedea in poza de mai jos, iar mai multe detalii puteti citi aici.

Kia propune propulsia pe baza de vant

Kia propune propulsia pe baza de vant

Ar mai fi de mentionat si ca cei de la Land Rover, cunoscuti pentru SUV-urile lor masive, puternice si rezistente, se aliniaza tendintei economice, prin dezvoltarea de noi sisteme de transmisie si trenuri de rulare. Totusi, mai avem de asteptat pana sa vedem un Land Rover care sa consume cat un Smart… Poate va fi conceptul LRX.

Conceptul Land Rover LRX - un SUV aratos si poate economic?

Conceptul Land Rover LRX - un SUV aratos si poate economic?

Astfel, nu ar trebui sa ne mire ca cei din Arabia Saudita isi vad cumva amenintata pozitia lor privilegiata, de stapani ai petrolului si a sursei principale de miscare. Si nu ar trebui sa ne mire declaratii de genul acesteia , chiar daca zilele in care vehiculele ecologice vor fi majoritare pe soeselele planetei sunt inca foarte indepartate.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Masinile ecologice, un subiect in voga' »

  1. ups ANDREI nu vreu sa de deranjez da treaba asta cu chia care capteaza curentzii de aer de pe sub masina sau de deasupra e ca si cum ai sta intro barca si ai sufla in panza ei si asteptzi ca vantul produs sa impinga bacrca , e cam ridicol nu? da dar poate fi captat doar o parte din curentul de aer doar atunci cand se doreste o franare lenta a masinii si numai atat caci consumul de carburant va crecste atunci cand masina va accelera si curentul produs va creste consumul de carburant , nu mai precizez ca orice transformare de orice natura mai are si pierderi , intrebarea mea e ca tu crezi ca pe cei din venezuela sau bolivia ii doare undeva de consum si poluare , la cepretz are benrina la ei eu nu cred , si iaca de asta americanul consuma cu tona carburant :D, pana seva construi o masina 100% pe curent electric si sasi incarce singura bateriile eu zic ca mai trebuie sa asteptam . dar trebuie sa ne batem si noi oleaca capurile poate rezolvam ceva