Programul rabla castiga noi adepti in Europa

Programul rabla castiga noi adepti in Europa


Programul rabla castiga noi adepti in Europa

Nu e vorba de programul rabla de la noi, ci de ideea de subventionare a cumpararii de masini noi, prin renuntarea la harburile de prin gospodarie. Cu alte cuvinte: dai harbul si primesti la schimb niste bani pe care ii oferi ca avans pentru o masina noua. Astfel se incurajeaza achizitionarea de masini noi in aceasta perioada grea, cand mai toti producatorii de vehicule sunt cu un picior in groapa.

Dupa ce programul de acest fel din Germania s-a bucurat de un real succes, peste 150.000 de rable fiind scoase de pe drumuri contra unei “compensatii” de 2500 euro (corelat cu o crestere a pietei masinilor noi cu aproape 20% in Februarie, in conditiile in care in restul tarilor europene scaderile sunt masive), Marea Britanie se pregateste sa adopte si ea un plan asemanator. Aceasta dupa ce vanzarile de automobile noi au scazut cu peste 22% in luna Februarie a acestui an, iar estimarile pentru luna Martie se anunta si mai rele (sursa). Iar cum lor le pasa de producatorii autohtoni si sunt constienti de efectele sociale si economice produse de un eventual faliment al acestora, incearca sa faca ceva.

La noi programul Rabla a redemarat pe 6 martie, prima de casare fiind acum de 3800 de RON. Mult mai mica decat ce ofera nemtii si probabil englezii. Insa lumea se pare ca nu prea se inghesuie. E si normal, noi primim mult mai putin pe harb si oricum castigam de multe ori mai putin decat un neamt/englez, iar pretul masinilor noi e cam tot pe acolo. Zilele in care trebuia sa astepti pentru masina ta noua se pare ca sunt departe, acum multi producatori oferind discounturi imense, doar doar ar cumpara cineva ceva… Dar na, e criza, e greu.

Voi ce faceti, profitati de programul Rabla anul asta pentru a va lua o masina noua? Sau mai bine pastrati banii la pusculita, ca nu se stie inca ce urmeaza sa se intample…

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

    Exista 2 comentarii la 'Programul rabla castiga noi adepti in Europa' »

    1. Neamtul ia prima de casare, mai pune ceva din buzunar si isi ia Logan nou, iar Romanul ia Golf 3, second. Ca doar neamtul e prost. Ce stie el. Il invatam noi cum sta treaba. E criza.

    2. Romanii nu s-au invatat inca sa vanda o masina inainte sa inceapa sa bage banii in ea, se uita doar la cat costa initial, nu gandesc in perspectiva la piese, service, casco, combustibil, samd.

      Cum s-ar zice “traiesc clipa”. Probabil o vor mai trai-o ceva timp de aici incolo