Milioane de euro pentru impaduriri

Milioane de euro pentru impaduriri


Milioane de euro pentru impaduriri

Am cam batut pasul pe subiectul impaduririlor in ultimul timp. Pentru ca este un subiect important, cu impact asupra fiecaruia dintre noi. Tocmai de aceea ne bucuram sa aflam ca fonduri de aproximativ 25 de milioane de euro au fost puse la dispozitie pentru plantari in partea de sud a Romaniei.

S-a inceput la Dabuleni, cu 35.000 de puieti de salcam (detalii aici) si se va continua cu alte multe actiuni. E important de stiut ca acest fonduri, care sunt nerambursabile, pot fi accesate de autoritatile locale, ocoalele silvice, asociatiile de voluntari sau chiar de orice cetatean in parte, atat timp cat scopul este plantarea de puieti.

Ce ne deranjeaza este ca intreaga actiune este pusa sub un semn clar al campaniei electorale. Campanie electorale a lui Mircea Geoana de la PSD, care a profitat de prilej pentru a iesi in fata camerelor de luat vederi si a ne arata noua cat de mult ii pasa lui si partidului sau de noi si cat de mult condamna el taierea abuziva a padurilor in Romania si accelerarea procesului de desertificare a sudului tarii. Baronii PSD-ului care au facut bani buni din exploatari forestiere or fi de aceeasi parere?

Puieti de salcam in esertul Olteniei

Puieti de salcam in esertul Olteniei

Insa, chiar si asa, e bine ca totusi se planteaza… Sa speram ca fondurile vor fi chiar folosite la impaduriri si nu vor disparea in neant imediat dupa alegeri… Ca programul Casa Verde

Sursa: Green Report . Foto: Gandul

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Comentariile pentru aceasta pagina sunt inchise.