Noi taiem, altii planteaza

Noi taiem, altii planteaza


Noi taiem, altii planteaza

Ca in Romania se taie codrii in draci, asta stim deja. Am si scris despre subiectul asta. Ce nu stim e daca se si planteaza.

De fapt, stim ca sunt diverse actiuni puse la punct de asociatii si ONG, ca Mai mult verde de exemplu. Actiuni ce se bazeaza pe voluntariat si sunt mai mult sau mai putin popularizate. Nu stim insa si cati oameni participa, cati se implica, cati copaci se planteaza.

Citeam tot zilele astea ca in Macedonia un grup de omuleti a plantat 6 milioane de puieti intr-o singura zi, intr-o actiune la care au luat parte 1000 de soldati si alte mii de voluntari. Mii de oameni, intr-o tara cu doar 2 milioane de locuitori. Si ei tot estici ca si noi. Oare la noi s-ar putea aduna macar 1000 de oameni la o astfel de actiune? Pentru ca la cel mai lung tort si carnat s-au adunat. Dar ca sa ne inscriem in cartea recordurilor pentru cei mai multi copaci plantati intr-o signura zi, s-ar aduna? Ne-am aduna de fapt?

Tu ai veni?

PS: Stiu ca acest post nu prea are logica sau cap si coada. E doar o intrebare a mea catre voi, o curiozitate de a afla daca v-ati implica sau nu.

PS2: In plus, pe viitor voi scrie tot mai multe articole despre plante, despre casa si gradina, despre plantarea copacilor, despre ingrijirea florilor etc. Pentru ca tot ce e verde e de preferat gri-ului cotidian…

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

    Exista 3 comentarii la 'Noi taiem, altii planteaza' »

    1. Da pentru unii este e mare placere de a distruge tot ce inseamna mediu inconjurator. Eu cu siguranta ma voi alatura acestui gen de actiuni, weekendul ce tocmai se apropie este full de actiuni de plantare in afara Bucurestiului organizate de 2 ONG-uri, deja m-am inscris si astept cu nerabdare sa plantez din nou. Inca din vara anului trecut am participat la diverse actiuni de colectare selectiva de deseuri, de plantare copacei si pot spune ca e o placere de a-mi petrece putinul timp liber in acest fel, dar,asa e, pacat ca unii se straduiesc sa faca ceva util iar altii intr-un timp f scurt distrug fara sa le pese de consecinte. Deci clar “sunt verde” :D.

    2. […] spiritul articolelor despre paduri si copaci de aici si aici, azi ma gandeam sa va povestesc cate ceva despre copacii plantati de […]

    3. Eu as participa,mai ales ca locuiesc intr-o zona fff… poluata – mun.Galati