Acoperisurile albe pot incetini incalzirea globala

Acoperisurile albe pot incetini incalzirea globala


Acoperisurile albe pot incetini incalzirea globala

Poate parea o gluma la prima vedere dar acoperisurile si pavajele deschise la culoare au avantajul de a reflecta lumina, scazand astfel nivelul de caldura acumulata, implicit conducand la o atmosfera mai racoroasa.

Concluzia este parerea expertilor prezenti la Climatice Change Research Conference. Un scurt calcul releva faptul ca inlocuirea acoperiselor si pavajelor din primele 100 de orase ale lumii ca marime ar reduce emisia de gaze cu efect de sera cu 44 gigatone metrice, mai mult decat emit toate tarile lumii intr-un an.

Din pacate nu se spune nimic despre costul producerii de beton (in loc de asfalt), proces care la randul lui duce la emisii de gaze cu efect de sera in atmosfera.

Sursa: Green Report

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 5 comentarii la 'Acoperisurile albe pot incetini incalzirea globala' »

 1. Buna ziua tuturor!!!!!!
  Incalzirea Globala are intradevar efecte negative asupra Terrei!
  Spuneti-mi va rog, cine e responsabil de aceste efecte negative? Tot oamenii creeaza acest mediu…. Din pacate, astfel, dupa opinia mea, statele mari si dezvoltate ar trebui sa se uneasca intr-o forta unika si sa participe activ la stoparea procesului incalzirii globale!!!! E o problema destul de grava!
  SA stiti ca elevii Liceului Academiei de Stiinte din Republica Moldova, or. Chisinau deja participa activ pentru a ameliora starea mediului!Astfel, noi ne-am inkadrat in cadrul unui priect global, la care participa licee din toata lumea, si in semestrul trecut am okupat locul doi!!!!!! e un rezultat nemaipomenit! nu ne orpim aici, luptam mai departe…. pentru succes si pentru toata lumea desigur! pe data de 21 martie va avea loc o dezbatere publica in incinta Institutului de chimie, care e sediul temporat al LASM, cu genericul: “Statele dezvoltate trebuie sa participe activ la ameliorarea Incalzirii Globale” Sper ca vam intrigat cit de putin, luati exemplu de la elevii LASM, si incepeti schimbarile globale de la DVS, chiar si ideea cu acoperisurile trebuie sa fie aplikata!!! e super!

 2. Viitor sumbru pentru omenire. Un raport dat publicităţii de cotidianul britanic “The Times” şi citat de Evenimentul Zilei arată că încălzirea globală ar putea duce la conflicte între marile puteri, pentru resurse strategice noi. Între acestea, nu mai este vorba despre petrol sau zăcăminte minerale: cele mai importante sunt apa potabilă şi hrana.

  Apa potabilă ar putea deveni una dintre resursele strategice ale omenirii în următorii ani, dacă efectele încălzirii globale nu vor fi combătute cu eficienţă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât specialişti citaţi de cotidianul britanic arată că omenirea are doar 50% şanse de a reduce efectul de seră prin scăderea emisiilor poluante cu 3% până în 2015.

  Un obiectiv improbabil, câtă vreme marile state industriale ale lumii nu au luat măsuri clare pentru atingerea unui astfel de obiectiv. Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că o creştere a temperaturii medii globale cu mai mult de două grade Celsius în următorii 50 de ani ar putea duce la conflicte globale pentru hrană şi apă potabilă, dar şi la apariţia unor epidemii de boli tropicale, ca malaria.

  Efectul de seră ar putea provoca o creştere a nivelului oceanului planetar, care va duce, printre altele, la inundarea multor zone de coastă locuite. Potrivit cercetătorilor, încălzirea globală şi dezastrele naturale vor provoca migraţii masive ale populaţiei. Mai mult, aproape o treime dintre speciile de animale şi plante vor dispărea.

 3. buna tuturor nu stiu cit pot incrtini acoperisurile albe incalzxirea globala

 4. ba baietzi hai sa stam strmb si sa judecam drept , sau eu sunt NEBUR rau de tot , citez: Concluzia este parerea expertilor prezenti la Climatice Change Research Conference. Un scurt calcul releva faptul ca inlocuirea acoperiselor si pavajelor din primele 100 de orase ale lumii ca marime ar reduce emisia de gaze cu efect de sera cu 44 gigatone metrice, mai mult decat emit toate tarile lumii intr-un an:
  ma ce treaba are culoarea mareste cantitatea de gaze cu efect de sera ,da ce ma negrul da CO2oiul , si albul O ul (oxigenul ) ba noi fi eu marele expert in ale chimiei recunosc da asta cu culorile mo dat gata , 😀

 5. ba da incalzirea globala se datoreaza culorilor sau poluatiei pe care o facem ,calcand pedala pana la blana