Algele verzi ar putea opri incalzirea globala

Algele verzi ar putea opri incalzirea globala


Algele verzi ar putea opri incalzirea globala

O echipa de cercetatori britanici au descoperit un proces natural care ar putea intarzia sau chiar opri incalzirea globala.

Cercetatorii au descoperit ca topirea ghetarilor dea lungul coastei Antarcticii elibereaza milioane de particule minuscule de fier, ajutand la creearea unor mari cantitati de alge care absorb emisiile de carbon. Acestea ar putea stopa emisiile de carbon din atmosfera pentru sute de ani.

Oamenii de stiinta au stiut de ceva vreme ca aceste alge, creeate artificial, ar putea fi folosite pentru a absorbi gazele cu efect de sera, dar aceasta tehnica a fost anulata de teama provocarii unor reactii adverse neprevazute in ecosistemele fragile.

Cu toate acestea, echipa britanica a dovedit ca de milioane de ani acest proces a fost natural iar Organizatia Natiunilor Unite a dat unda verde pentru continuarea experimentelor, incepand cu sfarsitul acestei luni.

Echipa va cauta sa creeze alge in cantitati mari prin eliberarea mai multor tone de sulfat de fier in mare. Pata de alge va fi atat de mare incat va putea fi vazuta din spatiu.

Oamenii de stiinta au calculat ca daca ar umple 20 de milioane de metri patrati cu alge verzi, peste 3 gigatone de bioxid de carbon ar fi eliminate, echivalent cu o optime din toate emisiile globale anuale provenite din combustibili fosili.

Sursa: Dailymail

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 1 comentariu la 'Algele verzi ar putea opri incalzirea globala' »

  1. Daca am acoperi si cca.30% din ape cu alge producatoare de H2 , ne-am asigura si necesarul de combustibil pentru intreaga lume . Daca am acoperi deserturile lumii cu turnuri solare , daca am mon ta instalatii eoliene in toate zonele unde vintul are o viteza suficient de mare , daca am folosi energia valurilor , daca am extrage hidrogenul sulfurat din Mare Neagra , daca am folosi celule solare de f.mare randament (exista deja),daca am folosi pamaintul ca sursa de energie , daca padurile nu ar mai fi taiate in mod iresponsabil , daca………………..,daca le-am pune pe toate acestea impreuna cu cele mai performante metode /tehnologii de punere in valoare a energiei , alaturi de ultimele (si cele ce vor veni) metode/tehnologii de economisire a energiei , am mai fi in situatia nenorocita in care suntem astazi ? , raspunsul este CATEGIRIC NU . Recomand cu toata caldura , celor de meserie “gica contra” (din prostie sau pusi de altii) sa se documenteze(inainte de a posta tot felul de idiotenii pe forumuri) si dupa aceea sa traga singuri concluziile .Putem sa avem tot ce ne dorim pe aceasta planeta cu conditia ca idiotilor sa le fie interzis dreptul de a-si expune parerile in public si de a actiona in vreun fel (am scapa de cretinii care pun bete in roate bunului mers al lucrurilor, spre bimele intregii lumi)