ASUS lanseaza laptop-uri din bambus

ASUS lanseaza laptop-uri din bambus


ASUS lanseaza laptop-uri din bambus

Primul pas pe care il pot face producatorii de componente de calculator si sisteme pentru a ajuta efortul global de ecologizare a planetei il reprezinta reducerea emisiilor legate de procesul de fabricatie si eliminarea substantelor daunatoare mediului si sanatatii angajatilor.

ASUS este una din companiile constienta de impactul pe care il au actiunile sale asupra mediului inconjurator, de aceea si-a redus cu peste 31 de substante suplimentare fata de standardul ROHS procesul de fabricatie. In plus ASUS este pionerul in folosirea lemnului de bambus pentru anumite parti ale laptop-urilor sale.

Noua serie de notebook-uri se cheama ASUS Bamboo si va costa cu aproximativ 100-200 EUR mai mult decat modelele similare fara bambus. Printre avantajele folosirii bambusului se numara flexibilitatea crescuta si o robustete mai mare a carcasei. In plus bambusul este biodegradabil si se regenereaza foarte repede.

Sursa: go4it.ro

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

  Etichete:

  Exista 3 comentarii la 'ASUS lanseaza laptop-uri din bambus' »

  1. mda. minciuni! au uitat ca suprafata padurilor de bambus a scazut semnificativ si ca ursii panda traiesc in acele paduri.
   scheme din astea fac si producatorii de imprimante cand se lauda ca ei recicleaza n cartuse de imprimanta, dar nu se lauda cu faptul ca pun chip-uri ca sa faca imposibila reincarcarea lor, lucru care ar insemna o productie mai mica de cartuse ( =plastic)…
   de multe ori marketingul nu vrea sa vada valorile umane, ci doar banii.
   ar fi multe de spus…

  2. Daca s-a ajuns pana la a crede ca daca faci laptopuri din bambus, lemn, piatra (sau mai stiu eu ce) se “salveaza” “mult-oropsitul” mediu inconjurator… e foarte foarte grav… Dar se va destepta lumea pana la urma din ultraecologismul asta.

  3. Victor
   Nu este ultraecologism. Este doar un biznis nesimtit cu minciuni.
   Citeste cartea 1984 de George Orwell si vei intelege cum e cu ce spunem si ce facem ­čÖé
   Un exemplu similar ar fi introducerea masinii cu hidrogen. Acolo ideea e sa credem ca e tehnologie curata pt ca e vorba de emisii de apa in loc de gaze toxice. Dar daca ne gandim bine, ne dam seama ca hidrogenul nu apare de nicaieri (de fapt este foarte greu de produs si greu de pastrat in recipienti speciali). Sunt 60 % convins ca hidrogenul are legatura cu petrolul si electroliza nu este singura metoda de a-l obtine…
   Sti de ce nu avem masini electrice peste tot? Pentru ca nu aduce bani pe termen lung (de ex intretinerea e mult mai ieftina datorita simplitatii si o poti incarca de la energie solara) nici pt producatori, nici pt statul (impozite din vanzari de piese de schimb, carburant si consumabile).