Subventia 90%, proiectul Casa Verde, amanata pe perioada nedeterminata

Subventia 90%, proiectul Casa Verde, amanata pe perioada nedeterminata


Subventia 90%, proiectul Casa Verde, amanata pe perioada nedeterminata

O veste trista pentru ecologisti si nu numai: guvernul a amanat pe o perioada nedeterminata programul Casa Verde, cel prin care statul se angaja sa subventioneze cu 90% costurile instalarii sistemelor de producere de energie alternativa, in limita a 25.000 RON pe locuinta.

Motivul invocat de  ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, este lipsa de fonduri, in ciuda faptului ca Administratia Fondului pentru Mediu a realizat lista instalatorilor autorizati.

Vesti proaste deci pentru un domeniu care va avea un impact viitor semnificativ in ceea ce priveste strategia energetica a Romaniei (vezi criza gazelor rusesti). Nu putem spera decat ca guvernul sa deschida ochii la un moment dat si sa investeasca acolo unde tara noastra are mai multa nevoie: infrastructura si domeniul energetic.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 11 comentarii la 'Subventia 90%, proiectul Casa Verde, amanata pe perioada nedeterminata' »

 1. Guvern de cacat, legea de cacat rezulta poporul in cacat, deci tara de cacat.

 2. Jocuri politice si prostitutie. Schimbari din functii, anulari proiecte, acuzatii aiurea. O haita de nespalati ne conduc tara, ministerele si vietile. Mai si au pus un boschetar in frunte la AFM.

 3. Mare prostie din partea guvernului sigur.
  Dar era o propunere a vechiului guvern care ar fi indatorat tara si mai mult cu acest proiect, iar incapabilii de acum nu stiu cum sa continue un asemenea plan.
  Pe de alta parte e bine ca le-a dat peste bot tuturor acolitilor politici care stiau de proiectul respectiv inainte sa apara legea si aveau “6 luni de activitate, la activ”….
  Acum se va face probabil cu clientii astora.
  Astia suntem noi

 4. […] Amanat la inceputul anului, proiectul “Casa Verde” cunoscut si sub numele de subventia 90% si-a dat obstescul sfarsit dupa ce ministrui Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ca banii vor fi redirectionati catre impadurirea zonelor supuse desertificarii. […]

 5. […] Amanat la inceputul anului, proiectul “Casa Verde” cunoscut si sub numele de subventia 90% si-a dat obstescul sfarsit dupa ce ministrui Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ca banii vor fi redirectionati catre impadurirea zonelor supuse desertificarii. […]

 6. Am vrea sa stim daca se vor redeschide aceste fonduri, suntem foarte interesati

 7. Momentan este suspendat pe perioada nedeterminata. Va vom tine la curent cu noutatile

 8. […] Insa, chiar si asa, e bine ca totusi se planteaza… Sa speram ca fondurile vor fi chiar folosite la impaduriri si nu vor disparea in neant imediat dupa alegeri… Ca programul Casa Verde… […]

 9. faceti mai multe poze [azi][7 04 2009]

 10. mai multe poze la ce? 🙂

 11. Proiectul Casa Verde.. probabil o sa intre in vigoare prin 2020 :))