Taxa auto se tripleaza

Taxa auto se tripleaza


Taxa auto se tripleaza

Revenim cu noi detalii. Se pare ca ce ziceam mai devreme nu s-a adeverit. Planul initial al Guvernului, de a mari taxa pentru masinile cu Euro mai mic de 3, parea unul bunicel. Insa ce a iesit… ramane sa judecati voi.

Parca panicati si manati de la spate de producatorii si importatorii de masini noi (parca Tariceanu e implicat in afacerea asta, nu? :P), conducatorii nostri au decis ca:

– taxa auto sa creasca de 3 ori in cazul masinilor cu Euro de la 4 (inclusiv) in jos (adica la 99.99% din masinile SH)
– taxa pentru masinile noi sa dispara
– prima de casare sa creasca de la 3000 la 3800 de RON

Toate acestea se vor aplica de la 15 Decembrie 2008.

Eu nu pot zice ca e bine sau nu… E drept ca masinile noi se vor ieftini cu cateva sute de euro, dar taxa auto pentru masinile vechi poate atinge acum sume astronomice de pana la 6-8000 de euro. Pentru un Golf 4 din 2004 cu motor euro 3 (1.9 TDi-ul atat de popular la noi), noua taxa va ajunge undeva pe la 3000 de euro (fata de 1000 pana acum). Pentru un Euro 4 de 2-3 ani taxa ajunge peste 1000 de euro, fata de 300 cat era pana acum. Cam multicel totusi…

Ramane sa vedem detaliile exacte ale noii taxe zilele astea. Deocamdata noi ne bucuram ca rablele vor intra mai greu in Romania. Ah, si speram ca pretul masinilor SH cu euro 4 deja inmatriculate sa creasca ­čśŤ (prietenii stiu de ce)

Voi ce parere aveti? E buna noua lege sau e rea?

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 4 comentarii la 'Taxa auto se tripleaza' »

  1. da foarte bine santem o tara de prosti asa ne trebuie si mai rau ,cumparati citroen

  2. domnilor ce se intampla cu taxa asta ca nu stim ce sa mai facem?
    e ceva normal asa ceva
    numai la noi la romani se poate intampla asa ceva suntem de rasul lumiiii cu taxa asta

  3. Din pacate taxa auto e inca o dovada a incompetentei celor care ne conduc. Cum se schimba putin conducerea cum apare un nou punct de vedere si o noua lege.
    Nu avem nimic impotriva taxei auto, sub forma de taxa de poluare, dar sa se hotarasca odata la o forma corecta si definitiva, nu sa ne ameteasca de 2-3 ori pe an cu modificari semnificative.

  4. Asa se intampla cand o tara nu are industrie si traieste doar din taxe si impozite!