Ziua Pamantului la a 39-a aniversare

Ziua Pamantului la a 39-a aniversare


Ziua Pamantului la a 39-a aniversare

In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson,  s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. Aceasta in conditiile in care nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerba asupra mediului inconjurator. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura, la care au participat milioane de oameni.

39 de ani mai tarziu, adica astazi, 22 Aprilie 2009, 200 de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii participa intr-un mod sau altul la ceea ce a devenit cunoscuta ca “Ziua pamantului”. Alaturi de mult mai tanara miscare asemanatoare, Ora Pamantului, aceasta este doar o incercare de a atrage atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator. Iar daca in 1979 acest aspect era privit cu dezinteres, ca un moft, in prezent efectele incalzirii globale se vad din ce in ce mai clar. Dar si eforturile marilor puteri, in aceassta directie, sunt din ce in ce mai accentuate. Cu toate acestea, poza de mai jos este in continuare una extrem de sugestiva.

Earth Day - o poza sugestiva

Earth Day - o poza sugestiva

In Romania, Ziua Pamantului “a prins” mult mai putin ca Ora Pamantului. Ce putem face pentru a ne implica? Multe. Sa lasam masina acasa, sa plantam copacei, sa mergem la strans gunoaiele lasate de fripturisti la graterele de Paste, sa incercam sa convingem cat mai multi prieteni de importanta acestor actiuni si multe altele.

Mai multe detalii despre Ziua Pamantului gasiti aici, aici sau aici. Surse foto aici si aici.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

    Exista 56 comentarii la 'Ziua Pamantului la a 39-a aniversare' »

    1. As dori sa stiu unde pot consulta lista oraselor care s-au inscris in programul “Ora Pamnatului” ?

    2. buna cum trebuie sa sarbatorim aceasta zi eu o voi sarbatori cu mare placere deoarece toata lumea ar trebui sa polueze mediul

    3. cata prostia – protejeaza pulimea mediul si companiile se imbuiba poluand in prostie. hahahahaha – mare iti este gradina si multi idioti sar gardul – evident vor sari papagalii si vor tipa ca nu stiu sa scriu, ca nu …, ca nu…. ma doare in cur. Prostia musteste prin toate gaurile….