Ora Pamantului 2010 in Romania – stinge si tu lumina

Ora Pamantului 2010 in Romania – stinge si tu lumina


Ora Pamantului 2010 in Romania – stinge si tu lumina

A inceput in 2007 in Australia. Mai precis in Sidney. In ultima Sambata a lunii Martie, o mana de oameni au dat nastere curentului colectiv cu cea mai mare amploare la scara mondiala: Earth Hour (sau pe romaneste, Ora Pamantului).

Ce se intampla de fapt in cazul acestui eveniment? Pentru o ora, de la 8.30 la 9.30 seara, stingem lumina. Simbolic, pentru a arata ca ne pasa de problemele cauzate de poluare, pentru a arata ca ne pasa de viitorul planetei si implicit al nostru, pentru a arata ca vrem sa schimbam ceva.

Anul acest, Ora Pamantului va avea loc pe 27 martie, de la 8.30 seara. Pentru o ora noi, cei de la Energeia vom stinge lumina. In Romania ni se vor alatura speram noi cat mai multi. Speram sa vedem o activitate cat mai sporita si din partea activitatilor. Anul trecut, in Bucuresti, s-au stins luminile Casei Poporului, ale Operei si Ateneului. Anul acesta speram ca vor fi si mai multe.

La nivel mondial se asteapta participarea a peste 1 miliard de oameni in cadrul proiectului Earth Hour, din peste 5000 de orase si 100 de tari. Marile simboluri ale oraselor cuoscute (Opera din Sidney, Coloseum-ul din Roma sau podul Golden State din San Francisco) vor ramane si ele pentru o ora in benza.

Mai jos aveti si clipul Orei Pamantului 2010 in Romania, merita vizualizat.

Va veti intreba totusi ce castigam stingand lumina o ora. Fizic, aproape nimic. Miscarea este una simbolica insa, iar succesul ei major va duce la schimbari legislative si la noi norme de diminuare a poluarii si emisiilor daunatoare mediului. Probleme grave care ne apasa si care netratate la timp vor duce probabil la disparitia vietii in forma cunoscuta de noi astazi. Insa inca ne mai putem indrepta.

Asadar, gestul vostru conteaza. In Romania pe perioada stingerii luminilor se vor organiza diverse evenimente si intalniri. In Bucuresti sunteti ateptati in Piata unirii sau in parcurile Cismigiu si Herastrau, unde veti gasi o multime de surprize. In tara va lasam pe voi sa ne spuneti ce se pregateste.

Un lucru e sigur. Noi Sambata de la 8.30 stingem lumina. Sa o faceti si voi !

Mai multe detalii gasiti aici despre Ora Pamantului 2010.

In plus, puteti si voi ajuta la promovarea evenimentului in Romania accesand aceasta pagina.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 5 comentarii la 'Ora Pamantului 2010 in Romania – stinge si tu lumina' »

  1. pe timpu lu ceausescu aproape in fiecare seara era ora pamantului(cel putin la tara) nu trebuia sa stingem noi lumina. o stingea el pentru noi…pa,pa

  2. Sa stigi lumina poate fi un gest simbolic si doar atat, avand in vedere ca noi pe timpul lui Ceausescu serbam in fiecare seara mi se pare putin deplasat sa stig lumina, de nebun.
    In schimb mi-am pus becuri economice in casa, am o masina care consuma putin si nu fac risipa la nimic.

  3. sunt total deacord cu voi de mai sus numai ca aici pe unde stau eu sa facut si azi wreo 5 ore de intuneric se mai face si acum economie ca pe timpul lui ceasca, da toata valva asta cu ora pamantului mi se pare asa oarecum o idee deplasata ,dar totusi buna in final , cum zicea si autogreen si-a schimbat toate becurile incandescente cu cele economice CFL intocmai am facut si eu , si pe bune se face mult mai multa economie pe toate durata lor de viatza asta daca stii de care sa alegi , de curand am cumparat din care4 un spot cu 18 leduri aprox 10 ron e un spot produs de noi romanii de la romlux si ma uimit calitatea lui fatza chiar si cele de la vito sau philips made in PRC,
    va sfatuiesc sa intratzi se romlux.ro sa vedetzi ce produse au la capitolul lampi tip halogen cu leduri albe ( 12V MR16 mai exact , lampa are 1,5 w , mie cel putzin mi sa parut foarte bie realizata calitativ )

  4. putem sa cumparam de undeva tricouri cu ora pamantului ?

  5. Ma numesc Irina si am aproape 17 ani.Si eu cu prietenii mei am sarbatorit pe strazi Ora Pamantului.Am lasat pentru o seara computer-ele,televizoarele si am stins lumina.Adevarul ca am fost singurii care am facut asta,dar sunt multumita ca am facut tot ce a tinut de mine.E foarte greu sa convingi oamenii sa faca lucrurile acestea.Unii nici macar nu stiu problemele Terrei,ce sa mai vorbim de efecte asupra noastra.Mi-as fi dorit sa participe mult mai multa lume,si nu numai la Ora Pamantului,ci si la alte activitati ce tin de ecologie…doar ca nu toti gandesc just sau in perspectiva…dar stiu : TOTUL ARE UN INCEPUT,iar eu vreau sa le arat acest “inceput”…Multumesc celor care stiu ca protejarea mediului e si un lucru ce tine de educatie.