Tabel cu provenienta energiei electrice furnizate populatiei

Tabel cu provenienta energiei electrice furnizate populatiei


Tabel cu provenienta energiei electrice furnizate populatiei

V-ati intreabat vreodata cum este produsa energia electrica pe care o folosim in locuinte, din ce surse este colectata. Probabil va inchipuiti ca se folosesc intr-o oarecare proportie si surse de energie regenerabile, undeva sub media Uniunii Europene.

Spre mirarea noastra, ultima factura de la ELECTRICA MUNTENIA SUD contine pe verso un tabel cu provenienta energiei electrice, comparata cu media la nivelul Romaniei. Rezultatele sunt dezamagitoare, vorbind de la sine:

 1. Carbune 44.35% – media 41.69%
 2. Nuclear 12.11% – media 13.10%
 3. Gaze naturale 38.02% – media 17.42%
 4. Pacura 2.35% – media 1.11%
 5. Alte surse conventionale 2.04% – media 0.89%
 6. Total surse de energie regenerabile 1.13% – media 25.80%
 • Hidroelectica 1.13% – media 25.80%
 • Eolian 0% – media 0%
 • Biomasa 0% – media 0%
 • Solar 0% – media 0%
 • Alte surse regenerabile 0% – media 0%

surse energie electrica Electrica Muntenia Sud

Practic in sudul Romaniei se foloseste foarte putin energia hidroelectica. Nu intelegem de ce, mai ales ca exista foarte mult potential pentru energie eoliana si solara. Ne mira in plus ca aceste cifre au fost facute publice, probabil vreo ordonanta europeana fiind “vinovata” de acest lucru.

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 7 comentarii la 'Tabel cu provenienta energiei electrice furnizate populatiei' »

 1. Na, si ne mai miram ca pretul gazului creste exponential… Dar ce putem noi oare face pentru a modifica acest procent?

 2. Draga Cristina, s-ar putea face multe lucruri in privinta producerii de energie ( electrica si Termica ) dar sa nu uitam ca traim in romania unde suntem condusi cam in toate domeniile de catre niste incapabili ;in toate tarile ,,dezvoltate se pun bazele pe producerea de energie alternativa ,Finlanda este axata pe producerea de energie din biogaz Brazilia produce etanol(alcool etilic) din reziduurile ramase in urma prelucrarii trestiei de zahar Groelanda s-a axat pe energia geotermala … Romania din cate vad eu ar putea sa utilizeze in mod fiabil cateva resurse alternative ;am avea producerea de biogaz care este destul de ieftina si ajuta la diminuarea poluarii prin procesarea unor cantitati considerabile de deseuri ,producerea de combustibili bio-ecologici (etanol , bio-diesel) (cu aceasta ocazie REVITALIZA SECTORUL AGRICOL prin implementarea culturilor de plante din care se pot extrage uleiuri si zaharuri ,Rapita In Floarea-Soarelui Porumb Sfecla de zahar…) Romania ar mai putea utiliza in mod eficient (macar pe perioada aprilie-septembrie) energia solara prin utilizarea de panouri solare termo-generatoare , am putea utiliza cu succes energia geotermala(vezi pompe de caldura) ar mai fi generatoarele eoliene , foto-generatoarele ,centralele hidro-electrice(ultimele 4 sunt destul de scumpe dar au rata de fiabilitate destul de ridicata)Bun!Dece nu se face nimic? pt ca traim in Romania , paradisul hotilor si idiotilor Ce se poate face? Asa cum taxa auto i-a pus pe multi pe jar si a provocat un mare tamtam unde mass-media a avut un cuvant greu de spus, nu inteleg ce ar fi atat de greu sa se initieze si o campanie nationala menita sa traga un semnal de frana care sa stopeze dezinteresul total al celor din guvern fata de utilizarea energiilor alternative Tarile care au la guvernamant oameni capabili srijina si ofera tot soiul de ajutoare celor care contribuie la producerea si utilizarea resurselor de energie alternativa Concluzie…avem nevoie de mass-media sa facem cunoscuta aceasta problema tuturor oameniolor din aceasta tara

 3. […] este ca realitatea bate din nou vorba, si o sa ramanem tot cu 1-2% energie generata ecologic. Ora pamantului – participa si tu pe 28 martie […]

 4. da draga ionut si daca esti din sud nu uita ca esti la sud de carpati si toate raurile alea se scurg in dunare mai fara folos , nu uit totusi de vidraru dar e insignifiant tara noastra ar putea produce mult curent cu apele din sud dar nu se vrea in spania unii maai cu cap pompeaza apa din doua lacuri de acumulare de pe acelasi rau noaptea cand curentul ei eftin si nul consuma nimeni ca so foloseasca ziua cand cererea e mai mare si pretul la fel , ei ce zici, asa da idee nu?

 5. Ce sa zic: Statele unite lucreaza la noul tip te panou solar fotovoltaic (nanotehnologia), capabil sa produca 100 amperi pe cm. patrat. La aceasta intensitate panoul trebuie racit. De unde rezulta un panou mixt, atit fotovoltaic cit si termic. GERMANIA construieste cea mai mare centrala fotovoltaica din lume in Africa care va produce e.e. pentru toata Europa. Pentru Romania ne trebui 2 ani pentru a detecta principalele zone de potencial energetic. eu fac cercetari de 4 ani. ATENTIE. ROMANIA NU TREBUI SA DEVINA D E P E N D E N T A D FATA DE ENERGIA RENOVABILA. M.C.

 6. La aia 100 de amperi pe cm Statele Unite ar trebui sa-si trimita panourile pe Soare… Haha, cam greu cu firele…si cu conductele de racire

 7. da il trimit ­čśÇ

  pai nul trimit ca il apropie sil concentreaza cu parabolice poate stiai asta , de ce sa faci un panou de 100m2 cand potzi sa concentrezi razele pe un patratzel mic si eficient , totusi mie mi se pare mult mai sficient un motor stirling pentru a produce curent si caldura tot pe principiul oglinzilor parabolice
  iote icea : http://www.youtube.com/watch?v=Z4joQSkQ1_M&feature=related